שב"ס: מסוף 2025 יהיה ניתן לבצע העברות בנקאיות לחשבונות הקנטינה

שתף כתבה עם חברים

לפני שלוש שנים עתרו עו"ד רותם טובול ועמותת "דרור למשפחות" בדרישה להרחבת אפשרויות ההפקדה, בג"צ המליץ ושב"ס לא ביצע, עכשיו עו"ד טובול חדשה את הפנייה, ושב"ס הפתיע

קנטינה שב"ס
צילום ארכיון להמחשה: קנטינה בכלא (צילום: שב"ס)

בעקבות עתירה שהוגשה על ידי עו"ד רותם טובול, שירות בתי הסוהר הודיע לאתר "פוסטה", כי הדרישה שלה התקבלה עקרונית, ולקראת סוף שנת 2025 תיפתח לראשונה אפשרות לביצוע הפקדה מקוונת בחשבונות הקנטינה של האסירים.
פירוש הדבר הוא שמשפחות האסירים יוכלו לבצע העברה בנקאית לחשבון האסיר או להעביר אליו כספים בכרטיס אשראי, כך שהכסף ייכנס לחשבון ויוכל לשמש את האסיר בקניותיו בקנטינה לכל מטרה.

מדובר במהפכה של ממש.
עד היום, משפחות אסירים שביקשו להפקיד לטובתם כספים בקנטינה, נאלצו להגיע פיזית לבנק הדואר כדי לבצע הפקדה או להגיע לבית הסוהר ולהתייסר שעות עד שנציגי השלם יאותו לקבל מהם כספים לקנטינה של יקירם.

עו"ד טובול, המייצגת אסירים רבים, הגישה כבר לפני שלוש שנים עתירה לבג"ץ בנושא, יחד עם עמותת "דרור למשפחה".
בעתירה הן בקשו מבית המשפט להורות לשירות בתי הסוהר שיתקדם עם הזמנים וירחיב את אפשרויות ההפקדה הפתוחות לפני משפחות האסירים, ולא יקשה עליהן שלא לצורך.

עו"ד טובול הדגישה בעתירה, כי חלק מרכזי מתנאי חייו של אסיר במהלך ריצוי מאסרו תלוי ביכולתו לרכוש לעצמו מוצרים בקנטינה, כגון כרטיסי חיוג לטלפון, מוצרי מזון, ציוד אישי, מוצרי הגיינה וסיגריות.
לפי פקודות שב"ס, ההפקדה לחשבון הקנטינה של אסיר פלילי מוגבלת עד 2,500 שקל בחודש.

בעתירה צויין: "בעוד שמרבית השירותים הממשלתיים הפכו להיות נגישים לביצוע פעולות מרחוק והותאמו לעולם הדיגיטלי, הרשות הממלכתית המופקדת על כליאת אסירים לא התאימה את מערכותיה ופוגעת באוכלוסיה החלשה ביותר".

בג"ץ אמנם לא הוציא צו מחייב לשב"ס, אך השופטת דפנה ברק ארז כתבה: "טוב יעשו המשיבים בכך שיבחנו את האפשרות לטיוב השירות… הנגשת שירותים היא דבר שניתן לצפות לו מכל רשות שלטונית לטובת ציבור הנזקקים לשירותיה".

לאחרונה, סוף סוף יש בשורות בנושא: שב"ס פתח לאסירים את האפשרות לרכוש כרטיסי חיוג וסיגריות בלבד, באמצעות העברה בנקאית.
עו"ד טובול פנתה לראש חטיבת הכליאה תג"ד יריב כהן ולראש מחלקת ניהול האסיר גנ"מ ליז בן משה, וביקשה כי הדבר יורחב לביצוע הפקדות מרחוק לחשבון הקנטינה.

"האפשרות להפקיד כספים באמצעות העברה בנקאית עדיין לא פתוחה בפני בני משפחות האסירים", כתבה עו"ד טובול. "אודה על בחינת האפשרות להעביר כספים לחשבונות הקנטינה באמצעות הפקדה מקוונת, כפי שניתן לרכוש כרטיסי חיוג וסיגריות".

בתשובה לפנייה של "פוסטה" אודות המלצת בית משפט העליון והתזכורת מעו"ד טובול, נמסר משירות בתי הסוהר: "נכון להיום ניתן להפקיד כספים לחשבונות האסירים באמצעות הפקדה במזומן בבנק הדואר או בבתי הסוהר בלבד. עם זאת, במסגרת צעדי שיפור השירות לציבור, צפויה להיפתח במהלך הרבעון האחרון של שנת 2025 אפשרות להפקדה מקוונת גם באמצעות העברה בנקאית וכרטיס אשראי".

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *