עראבה: נעצר בחשד למעורבות בקרב יריות מול שוטרים

שתף כתבה עם חברים

המשטרה טוענת כי החשוד, צעיר בן 22 ללא עבר פלילי, היה בבריחה מאז האירוע שבו נהרגו שני צעירים שירו לעבר שוטרים

video
play-sharp-fill
צפי בדיווח של מפקד המחוז הצפוני, ניצב מאיר אליהו

בית משפט השלום בחיפה האריך עד 3 באפריל את מעצרו של עטא סח (22) מעראבה, בחשד להחזקת נשק וירי לעבר שוטרים. השופט יניב הלר קבע כי קיימת מסוכנות גבוהה מאוד ואינדיקציות חזקות למעורבות החשוד במיוחס לו, וקיים חשש לשיבוש הליכי חקירה.
החשוד נעצר לפנות בוקר שבת ה-29 במרס, לאחר שלטענת המשטרה היה בבריחה. הוא חשוד שהיה מעורב יחד עם אחרים בקרב יריות מול שוטרים. כתוצאה מחילופי הירי שני מעורבים אחרים נפגעו, האחד מת במקום והשני מת מפצעיו לאחר מן קצר.

נציגת המשטרה, רס"ר אנג'ליק גפרי, הגישה לשופט הלר את תיק החקירה, דוח סודי ונספח.
עו"ד טורקי טרבה, סנגורו של החשוד, שאל האם נתפס נשק ורכב ששימש את היורים. נציגת המשטרה השיבה כי נתפסו מוצגים כלשהם, אך סירבה לפרט. עם זאת אמרה כי נתפס רכב. היא הוסיפה כי בתיק ישנן חוות דעת ממספר מעבדות, הכוללות ראיות שקושרות את החשוד למיוחס לו.

במהלך הדיון נאמר גם כי החשוד מסר גרסה וכפר בהמיוחס לו. נציגת המשטרה אמרה בהקשר זה: "(הוא) מסר גרסה והיא הופרכה, מפנה לגרסתו בתיק החקירה. על אף שלחשוד אין עבר פלילי – יש ראיות די טובות בתיק".

"מדובר בפרשה חמורה מאוד שבה שני מעורבים אחרים נורו על ידי השוטרים, האחד מת במקום והשני מת זמן קצר לאחר מכן. נראה שמשטרת ישראל פעלה לפי תוכנית עבודה מסוימת ולא מצאתי בשיהוי טעם מהותי לפגם כלל", ציין השופט בהחלטתו, "לגופם של דברים, מסוכנות ברורה ביותר, כאשר גם החשד משמעותי מאוד ויש אינדיקציות חזקות לכך שהחשוד היה מעורב במעשים. האפשרות לשיבוש רבה".

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *