
מחלקת התביעות במשטרה סגרה בהסדר מותנה תיק פלילי נגד פעיל ליכוד מוכר מאשקלון, שאיים על חבר הכנסת והרמטכ"ל לשעבר גדי איזנקוט.
כתב האישום הפלילי שהוגש נגד משה נסימפור (68), דמות מוכרת בעיר הדרומית, בוטל והועבר למסלול של הסדר מותנה וקנס, לבקשת הסנגורית שלו, עו"ד שני מורן.
באוגוסט 2022, לאחר ראיונות בהם איזנקוט הודיע כי יתמודד בבחירות לכנסת ברשימת המחנה הממלכתי, פעיל הימין העלה סרטון טוויטר ואמר: "בוקר טוב, אני פונה אלייך מר איזנקוט ואני מודיע לך לפני שאני מתחיל לעשות לך סדרת טיפולים כמו שעשיתי למגלומן ושלחתי אותו לאשפוז במחלקה סגורה (לא ברור למי התכוון, ז.ק), אני מודיע לך זה שהצטרפת לאוסף של מושחתים זה מילא. זה שהצטרפת לגוש השמאל עוכרי ישראל אין לי בעיה עם זה… זה שאתה רוצה שתהיה פה מדינת כל אזרחיה אין לי בעיה".
עוד הוא אמר: "זה שאתה רוצה למסור את הנגב לבדואים ואת יפו ואת חיפה ורמלה ולוד לערבים, אין לי בעיה עם זה, אבל אני מזהיר אותך, תשמע טוב טוב איזנקוט, שלא תעז לעלות על דל שפתך את השם בנימין נתניהו שלא תעז.
"אתה רוצה להתמודד יא חלאה אתה תדבר רק על עצמך, אתה תדבר מה אתה בכלכלה, איך תוריד את האינפלציה המטורפת הזאת, את מחירי הדיור, את הביטחון, הכל שלא תעז להזכיר את השם של בנימין נתניהו.
"מתי כן אני מרשה לך להזכיר את השם של בנימין נתניהו, אתה צריך לצום שבעה ימים, לטבול שעתיים מתחת למים, להישאר שעתיים מתחת למים במקווה, ואם יצאת ואתה חי יש לך זכות להזכיר את השם של בנימין נתניהו ואם לא שלא תעז.
"אני אומר לך אני מדבר יפה עכשיו, אבל תזכור אם עוד פעם תזכיר את השם בנימין נתניהו, תדבר על התיקים שלו, תמציא איזה המצאות, אני אתחיל להיכנס בך באמאשלך באמאמא שלך אני אעשה ממך סמרטוט, אשלח אותך למחלקה הפסיכיאטרית".

"הנה אני מזהיר אותך, עזוב את נתניהו בצד", המשיך הפעיל, "כולכם המושחתים השמאלנים עוכרי ישראל, אלה שרוצים לעשות מדינת כל אזרחיה, יא מושחתים ומנוולים. תגידו מה אתם עושים מה המצע שלכם, מה הדרך שלכם, מה זה רק לא נתניהו, מה אתם מטומטמים רק לא נתניהו אתם מתחברים לערבים לטרוריסטים אתם הורגים יהודים, הורגים חיילים, הכלכלה נהרסה, כל המדינה נהרסה, רק לא נתניהו".
יחידת התביעה המשטרתית בלכיש ייחסה לנסימפור עבירה פלילית של איומים על חבר הכנסת, "בפגיעה שלא כדין בגופו בכוונה להפחידו או להקניטו".
הסנגורית של נסימפור, עו"ד מורן, באה בדין ודברים עם התביעה, וביקשה לסגור את התיק בהסדר מותנה ולבטל את ההליך הפלילי. הסנגורית טענה כי אין הוכחה שאייזנקוט ידע אודות האיומים או צפה בסרטון, וכי הנאשם, קבלן בעבר וגמלאי כיום, הוא פעיל פוליטי ולפי הנחיות היועמ"ש יש לנקוט משנה זהירות כשמדובר בחופש ביטוי פוליטי, כל עוד אין חציית גבולות ברורה.
התביעה המשטרתית קיבלה את הבקשה, והתיק ייסגר בהסדר, שעל פי תנאיו ישלם נסימפור קנס של 2,500 שקל לאוצר המדינה. בנוסף יחתום על התחייבות להימנע מביצוע עבירה נוספת של איומים במהלך תקופה של שמונה חודשים כתנאי לסגירה סופית של התיק.
יחידת התביעות המשטרתית ציינה במסגרת ההסדר כי "החשוד מודה בעובדות המהוות עבירה, והתובע סבור כי מילוי תנאי ההסדר יענה על העניין לציבור בנסיבות המקרה".










