הוארך מעצרו של אייל נגר בתיק הסחיטה: "האיומים אינם פשוטים"

שתף כתבה עם חברים

הסנגור המשיך לטעון לאפליה, בטענה שהקורבן לא נחקר באזהרה ואילו החשוד השני שוחרר: "סימנו את המטרה ואחר כך בונים את התיק"

אייל נגר

בית משפט השלום באשקלון האריך פעם נוספת את מעצרו של אייל נגר (38), שנעצר על ידי שוטרי תחנת אשדוד בחשד לעבירות איומים וסחיטה באיומים.

כזכור, נגר ושף (42) במסעדה מוכרת נעצרו בתחילה בחשד לאיומים לפגוע באדם אחר על רקע סכסוך על מקום במסעדה בעיר. החשד נגד נגר החמיר לכדי סחיטה באיומים, בעוד שהשף המוכר שוחרר ממעצר.
לאחר שבדיון הקודם בתחילת השבוע התברר כי הקורבן ביקש לבטל את תלונתו, נציג המשטרה טען בדיון שהתקיים אתמול כי חלו "התפתחויות חקירתיות" (4 מרס)

במסגרת הדיון סירב תחילה נציג המשטרה, חרף הצהרות בדיון הקודם, למסור האם הקורבן נחקר באזהרה והאם זומן לחקירה לאחר שהתברר כי מחק מהטלפון שלו הודעות מאיימות. ואולם, בהמשך הדיון טען נציג המשטרה כי הקורבן כן נחקר יום לפני הדיון תחת אזהרה. כמו כן צוין, כי אשתו של השף סיפרה בעדותה על איומים שספגה לשיטתה מצד הקורבן.

בכל הנוגע לעבירת הסחיטה שיוחסה לנגר, נציג המשטרה אמר: "יש אוסף של אמירות ונסיבות מהן היחידה החוקרת לומדת כי לכאורה יש חשד לעניין רחב יותר הקשור גם בסחיטה באיומים כלפי אחר. ביחס לקורבן המדובר, מדובר באיומים טלפוניים והגעה לביתו".
בהמשך הדיון ציין נציג המשטרה כי לב העניין נוגע לאיומים כלפי הקורבן.

סוגייה נוספת שבמחלוקת הינה האם נגר היה בין האנשים שהגיעו לבית הקורבן. חרף הכחשת סנגורו של נגר, עו"ד נס בן נתן, נציג המשטרה השיב בחיוב כאשר נשאל האם יש ראיה שהוא היה פיזית במקום. עם זאת, נציג המשטרה סירב להתייחס על סמך מה בוצע הזיהוי של נגר מבין שלוש הדמויות עם קפוצ'ונים שתועדו מגיעים לבית הקורבן.

הסנגור אמר בדברי הסיכום: "למשטרת אשדוד יש מטרה לעצור את אייל נגר. סימנו את המטרה ואחר כך בונים את התיק. לגבי הסחיטה זה פיקציה. אין לה שום בסיס. יש סרטון של שלושה, אף אחד מהם לא החשוד. יש את הקורבן שמחק את ההודעות שהוא שלח ועד היום הוא לא נחקר באזהרה בשתי העבירות האלו. השף שנחשד גם באיומים וגם בהדחה בחקירה של הקורבן שחזר בו – הוא שוחרר, בעוד נגר שלא חשוד בשיבוש ולא בהדחה אלא רק באיומים – אותו משאירים במעצר, וזו אפליה בוטה".

השופט רפאל ימיני קבע כי ישנה התחזקות מסוימת ביחס למה שהוצג לבית המשפט בחומר החקירה. השופט ציין כי עיון בחומרי החקירה מלמד כי קיים חשד סביר וקיימת עילת מסוכנות. לדברי השופט, האיומים כלפי המתלונן אינם איומים פשוטים, אך ככל הנראה בשל דמותו של החשוד – נשקפת מכך חומרה נוספת.

נוכח קביעות אלו ולצורך ביצוע פעולות חקירה נוספות, מעצרו של נגר הוארך עד 6 במרס.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *