
לפני כחודשיים, בתום חקירת משטרת שדרות, הפרקליטות הגישה כתב אישום ובקשת מעצר עד תום ההליכים נגד צעיר בן 18 תושב העיר, בטענה לאונס קטינה. בימים אלה, בעקבות ראיות שנחשפו על ידי הסנגורית, הפרקליטות הסכימה לשחרור הנאשם בתנאים מגבילים.
לפי כתב האישום שהוגש לבית המשפט המחוזי בבאר שבע, הנאשם והקטינה (16) הכירו קודם לכן לאחר שהתכתבו ברשתות חברתיות ונכחו בפגישות חברתיות.
מהחקירה עלה, כי ב-20 באוקטובר השניים התכתבו ב"סנאפצ'אט" והנאשם הציע למתלוננת להיפגש. הם קבעו להיפגש בדירה שבה הוא מתגורר עם משפחתו בשדרות. בשעה 22:30 או בסמוך לכך הגיעה המתלוננת סמוך לבניין בו הוא מתגורר, הנאשם ירד אליה, השניים התחבקו והם עלו יחד לדירה.
מכתב האישום עולה כי הנאשם אמר למתלוננת להיכנס במהירות לחדרו ולהיות בשקט, היות ויושבי הבית ישנים או בדומה לכך. הם נכנסו לחדרו. שם לפי האישום הנאשם נעל את דלת הכניסה לחדר, הוריד את חולצתו, עלה למיטה ואמר למתלוננת לשכב לידו או בדומה לכך. היא עשתה זאת והשניים שכבו יחד במיטה, שוחחו, התחבקו והתנשקו בהסכמה.
בכתב האישום נטען כי הנאשם החל לגעת בירכיים ובישבן של המתלוננת, והיא בתגובה שאלה אותו מה הוא עושה. נטען כי הוא השיב לה ש"הכל טוב" והשניים המשיכו להתנשק, אולם בשלב מסוים הוא ניסה להוריד את מכנסיה והיא ביקשה ממנו להפסיק.
עוד נטען, כי למרות סירובה, הנאשם ניסה פעם אחר פעם להוריד את מכנסי המתלוננת ובשלב מסוים הצליח להפשילם.
הפרקליטות טוענת כי בהמשך תפס הנאשם בידו האחת את ידה הימנית של המתלוננת ובידו השנייה נגע באיבר מינה, תוך כדי כך שהיא מתנגדת ובידה השמאלית מנסה להזיז את ידו של מאיבר מינה.
מכתב האישום עולה כי הנאשם הצליח לתפוס את שתי ידיה של המתלוננת בידו האחת ולמנוע את התנגדותה, ובידו האחרת ביצע במתלוננת מעשה אינוס.
עוד עולה מכתב האישום, כי המתלוננת בכתה ואמרה לנאשם "די תפסיק", אך הוא התעלם והמשיך במעשיו. לטענת הפרקליטות, הוא הפשיל את מכנסיו, הוריד את תחתוניו, שלף את איבר מינו וניסה לגרום למתלוננת לבצע בו מעשה סדום.
לפי כתב האישום, המתלוננת אמרה לנאשם שאינה רוצה וביקשה ממנו להפסיק, התנגדה והצליחה לסובב את גופה, כך שנותרה עם גבה לנאשם.
הפרקליטות מוסיפה וטוענת כי בעוד המתלוננת בגבה אליו, הנאשם נצמד אליה מאחור והתחכך בגופה, היא ביקשה ממנו להפסיק אך הוא ניסה לאנוס אותה, עד שהצליח לעשות זאת חלקית. המתלוננת בכתה, אך לפי כתב האישום – הנאשם המשיך במעשיו, עד שבשלב מסוים חדל, קם מהמיטה ונכנס לחדר השירותים הסמוך.
בכתב האישום נטען כי כעבור מספר דקות יצא הנאשם ואמר למתלוננת ללכת מהדירה ולהזמין מונית, ואף נתן לה כסף לשלם עבור הנסיעה.
כתב האישום מייחס לנאשם עבירות אונס וניסיון למעשה סדום. התשתית הראייתית מתבססת על עדויות המתלוננת ועדויות אימה וחברתה, צילום התכתבויות מהאינסטגרם, עדות של נהג מונית שהסיע אותה מביתו, ועימות שנערך בין השניים.
הנאשם, המיוצג על ידי עו"ד אור בן שאנן, טען בחקירתו הראשונית כי אינו מכיר את המתלוננת ולא פגש בה מעולם, אולם לאחר שהוטחו בו ראיות שהעידו על היכרות בין השניים, הוא שמר על שתיקה ובהמשך שינה את גרסתו וטען שהם רק התנשקו ונגעו אחד בשנייה בהסכמה ומעבר לזה לא היה דבר.
לאחר שהוגשו כתב האישום ובקשת המעצר, עו"ד בן שאנן הביאה לנציגי הפרקליטות עדויות והקלטות מחודש ינואר, מהן עולה לכאורה כי המתלוננת טענה בפני אחרים שלא נאנסה והדברים היו בהסכמה.
בעקבות הדברים, הפרקליטות הנחתה את המשטרה לבצע השלמות חקירה.
בעקבות השלמות החקירה נסדקה התשתית הראייתית בתיק, מה שהוביל את הפרקליטות בשבוע שעבר להסכים לשחרור הנאשם לחלופת מעצר.
נוכח הסכמת הפרקליטות, השופט נסר אבו טהה הורה על שחרור הנאשם למעצר בית ובתנאים מגבילים נוספים.








