פורצים צעירים בערי התורה בני ברק וירושלים

שתף כתבה עם חברים

הצהרת תובע נגד קטינים החשודים בגל פריצות וגניבות בשווי 60 אלף שקל בבני ברק * צעיר נעצר בירושלים בחשד לפריצה וגניבה מקופת צדקה בבית כנסת

video
play-sharp-fill
בסרטון: המשטרה על גל הפריצות בבני ברק

חוקרי הנוער של תחנת בני ברק-רמת גן פתחו בחקירה סמויה במהלך חודש ינואר, עם קבלת תלונות על פריצת מספר בתי עסק בבני ברק. במסגרת החקירה נאספו מגוון רחב של ממצאים וראיות, תוך שימוש באמצעים טכנולוגיים.

מהחקירה עלה, כי במהלך חודש דצמבר אשתקד נפרצו שלושה עסקים, ביניהם חנות תכשיטים ממנה נגנבו כ-35 אלף שקל במזומן.
בהמשך, בחודש ינואר, נפרצו 13 עסקים ובית ספר בבני ברק, והחודש (פברואר) נפרצה מכבסה ברחוב ז'בוטינסקי בבני ברק, ממנה נגנבו 6,000 שקל במזומן. כמו כן נפרצה חנות אופניים ברחוב ירושלים ממנה נגנב קורקינט חשמלי ושתי סוללות.
לאורך תקופה זו נפרצו גם חנות ספרים, חנות לכלי בית ומעדנייה.

בתוך כך התברר, כי שיטת הפריצה לכלל העסקים בוצעה באמצעות לום ברזל ואף נגרם נזק כבד לבתי העסק. בסך הכל נגנבו כ-60 אלף שקל במזומן ורכוש.

ב-12 בפברואר, עם מעבר החקירה לגלויה, הבלשים איתרו חשודים קטינים – בן 16 מצפת ובן 17 מבני ברק – ועצרו אותם לחקירה. נתפסו ברשותם חפצים שנגנבו הקושרים אותם לביצוע העבירות, ומעצרם הוארך מעת לעת.
עם סיומה של החקירה, יחידת התביעות במשטרת מחוז תל אביב הגישה כתב אישום נגד שני החשודים, בגין פריצות וביצוע גניבות, היזק לרכוש במזיד, החזקת מכשירי פריצה, וקשירת קשר לפשע. הוגשה גם בקשה למעצרם עד תום ההליכים.

פורץ קופת צדקה בבית כנסת (צילום: דוברות המשטרה)

פעמיים כי טוב?
בימים האחרונים התקבלה תלונה מגבאי בית הכנסת השכונתי בשכונת רמות שבירושלים, שהבחין כי כספת קופת הצדקה בבית הכנסת נפרצה ומתוכה נגנבו אלפי שקלים שנתרמו על ידי מתפללי המקום. הגבאי שם לב גם לכך שבחלוף שבוע מהמקרה, אותו החשוד הגיע למקום בשנית וניסה לפרוץ את קופת הצדקה פעם נוספת, תוך שגרם לה נזק.

בעקבות תלונתו החלו חוקרי תחנת לב הבירה בפעולות התחקות אחר החשוד, שבמהלכן התברר כי מדובר בצעיר שאמור להימצא במסגרת סגורה בהתאם לצו בית משפט בעניינו, ולמעשה הוא מפר את הצו.

אמש סרקו בלשי תחנת לב הבירה את אזור השכונה והחשוד אותר יחד עם צעירים נוספים ב"זולה" שלהם – מחסן בניין (26 פברואר). לפי החשד, הם עישנו שם ב"באנגים".
במשטרה אומרים כי ברגע איתורו של החשוד הוא בדיוק הניח תפילין, ולכן הבלשים הציעו לו לסיים את תפילתו בטרם יועבר לחקירה. ואולם, שניות ספורות לאחר שהתירו לו זאת, וכשהתפילין מונחים עליו, החשוד הדליק סיגריה ולכן הורו לו בלשי המשטרה לחדול מתפילתו ועצרו אותו.

החשוד הועבר לחקירה בתחנת לב הבירה בחשד להתפרצות והפרת הוראה חוקית, בסיומה נכלא. הבוקר יובא לבית המשפט לצורך הארכת מעצרו (27 פברואר).

 

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *