שוטרי יחידת הפרוטקשן צפון בלהב 433, יחד עם שוטרי מחוז צפון ויחידה 101 של מג"ב, עצרו הבוקר חמישה חשודים בחשד לעבירות סחיטה באיומים, קשירת קשר לפשע, חוק אשראי הוגן ועבירות כלכליות.
במסגרת חקירה סמויה עלה חשד כי קורבנות אשר נטלו הלוואות של עשרות אלפי שקלים נדרשו לשלם לבעל החוב עשרות אלפי שקלים בריבית נשך אסורה וגבוהה בהרבה מעבר למותר – בשווי מאות אלפי שקלים.
במהלך החקירה נאספו ראיות המעידות על שיטה של הפחדה והטלת אימה, כשהחשוד המלווה את הכסף, יחד עם אחרים, סחטו וגבו את תשלומי היתר תוך כדי הפעלת מסכת איומים קשה ומתמשכת.
היום, עם המעבר לחקירה גלויה, השוטרים פשטו ועצרו כאמור חמישה חשודים מנצרת (17 פברואר). במהלך הפעילות נתפסו בביתו של החשוד העיקרי שני רכבים פרטיים ששימשו לפי החשד לביצוע העבירות, כמו גם עשרות אלפי שקלים במזומן, לצורך בחינת חילוטם.
החשודים הובאו לחקירה ובהמשך יובאו לבית המשפט השלום בטבריה לצורך הארכת מעצר.
פרטים בהמשך









