
פרקליטות המדינה הגישה כתב אישום נגד מחמד אסעד, תושב מועצה מקומית כסרא-סמיע בצפון הארץ, בגין הברחת סמים, טלפונים ניידים ופריטי לבוש לכלא בתמורה לכסף. אסעד עשה זאת על פי החשד בעת ששימש כסוהר ביטחון בשירות בתי הסוהר.
על פי כתב האישום, שהוגש על ידי עו"ד גיורא חזן מפרקליטות מחוז דרום (פלילי) לבית המשפט המחוזי בבאר שבע, גורמים מטעמו של אסיר בבית הסוהר "דקל" יצרו קשר עם אסעד וביקשו ממנו להחדיר סמים, מכשירי טלפון וציוד נוסף. בתמורה לכסף מזומן, על פי האישומים, הבריח אסעד את הפריטים לפחות בחמש הזדמנויות שונות, מסר אותם לאסירים או הסתירם במקומות שתואמו מראש.
עוד עולה מכתב האישום, כי במועדים שאינם ידועים במדויק, קיבלו אסעד ואשתו שיחות טלפון מאיימות. על אף שאסעד דיווח לממוניו והוגשה תלונה במשטרה, הוא נמנע מלחשוף את פעילותו הפסולה: לא דיווח על הברחות הציוד והסמים ולא על התשלומים שקיבל.
מכתב האישום עלה כי ב-3 ביולי 2023, החזיק הנאשם בתוך שקית בביתו, 54 גרם קוקאין ו-102 יחידות של חומר אשר נכלל בפקודת הסמים:
( CHLOROMETHCATHINONE – M METHAMPHETAMINE ). כמו כן, נתפסו שני התקני דיסק-און-קי וסכין מתקפלת. על פי כתב האישום, אסעד התכוון להבריח את החפצים לכלא, אך הם נתפסו בטרם הספיק לבצע זאת.
מכתב האישום עלה, כי הנאשם קיבל לידיו עבור החדרת הציוד והסמים, סכומי כסף מזומן בסכום כולל של 15-16 אלף שקל.
לאסעד יוחסו עבירות של לקיחת שוחד; החדרה והעברת חפץ אסור וציוד רט"ן; הספקת סם מסוכן והחזקת סם מסוכן שלא לצריכה עצמית.









