
ב-15 במאי 2022 התרחש אירוע אלים באחד המושבים באזור נתניה, בו היו מעורבים שני אחים. התקרית הזו הובילה להגשת כתב אישום נגד אחד מהם.
הנאשם (44) היה מעורב בעימות עם אחיו, שהסלים לתקיפה פיזית הדדית ואיומים. לפי כתב האישום, העימות החל כשבנו של האח המתלונן עבד בחצר עם חרמש, בעוד שהאח הנאשם ביקש להפסיק את העבודה תוך שאמר לו: "למה אתה בונה פה את הבריכה?".
בהמשך הגיע המתלונן למקום, והוויכוח הפך לאלים: הנאשם איים עליו בקרש עץ ואף תקף אותו פיזית תוך שאיים: "אני יהרוג אותך, אני ארצח אותך". המתלונן השיב בתקיפה משלו באמצעות מוט ברזל עטוף בספוג.
בכתב האישום ייחסה הפרקליטות לנאשם עבירות איומים ותקיפה סתם. הנאשם הודה באשמה אך סנגורו, עו"ד משה אורן, טען שהתנהלותו נבעה מהנסיבות. הסנגור הציג מסמכים שהעידו על השלכות אפשריות לעתידו של הנאשם במידה ויורשע.
בהתחשב בעובדה שלנאשם אין עבר פלילי, הצדדים הגיעו להסדר טיעון שהוצג בבית משפט השלום בנתניה ואושר על ידי בית המשפט.
בהתאם להסדר, השופטת זהר דיבון-סגל נמנעה מהרשעת הנאשם. היא ציינה בהחלטתה את מורכבות האירוע וחלקם של שני הצדדים בעימות, לצד החשיבות באיזון בין הענישה לבין ההשלכות על עתידו של הנאשם.
בהתאם לכך, השופטת הטילה על הנאשם התחייבות כספית בסך 3,600 שקל להימנע מעבירות אלימות ואיומים למשך שנה.










