
שוטרים מתחנת נהריה עצרו את אברהים כליב (19) בחשד שירה ופצע אזרחים ב-8 בינואר ביישוב שייח' דנון. אחד מקורבנות הירי נפצע באורח קשה.
לפי המשטרה, החשוד הסגיר את עצמו לאחר שהיה במנוסה.
החשוד הובא לבית משפט השלום בקריות, שם ביקשה המשטרה להאריך את מעצרו בחמישה ימים (13 ינואר). נציג המשטרה, עו"ד איאד מוראד, אמר בדיון בפני השופט יוסי טורס, כי החקירה בראשיתה.
נציג המשטרה הוסיף כי בבקשת המעצר המקורית לא צוינה עבירת נשיאה והחזקת נשק, וביקש לתקן זאת, מאחר שלטענת המשטרה נמצאה ראיה הקשורה לנשק. בנוסף, המשטרה תפסה מצלמות אבטחה מאזור האירוע.
החשוד טען כי בעת האירוע היה בעבודה, אך נציג המשטרה דחה זאת: "גרסתו הזויה – להיות ברפת חמישה ימים. הוא מסר אליבי שייבדק".
את החשוד ייצג עו"ד תומר נוה, שביקר את התנהלות החקירה: "המשטרה קוראת לגרסת האליבי של החשוד הזויה, כאשר היא אפילו לא נבדקה. מדובר בחשוד ללא הרשעות קודמות. מדובר באדם ומשפחה שבבעלותם רפתות, בקר וצאן במשך שנים. אני מבקש רק דבר אחד – עימות עם המתלונן. אף אחד מהמתלוננים לא ראה אותו. יש למתלוננים סכסוכים רבים, שנציג המשטרה כנראה לא ציין במסגרת הדוח הסודי".
השופט טורס סיכם: "עיינתי בחומר החקירה ואני בדעה כי קיים חשד סביר שהחשוד עבר את העבירות המיוחסות לו. עוצמת החשד היא בעצימות כזו שתואמת את השלב בו אנו נמצאים, אם כי מובן שנדרשת העמקה וחקירה…".
מעצרו של החשוד הוארך עד 16 בינואר.











