
הוועדה לתשתיות לאומיות הכריעה אתמול (שני) לטובת החלופה שממקמת תחנה של המטרו סמוך לבית לוינשטין, ופסלה סופית את התוכנית המקורית שעל פיה המטרו היה אמור להתרחק כ-1,200 מטר מהמרכז השיקומי הגדול בישראל – וליצור בעיה לנכים ולמלוויהם (29 דצמבר).
פרויקט המטרו במקטע מערב רעננה אמור היה לעלות, על פי הערכות, יותר מ-200 מיליארד שקל. מדובר בתוכנית שנחשבת לגדולה והמשמעותית ביותר מבין התוכניות שעומדות כעת על הפרק בישראל.
התוכנית הראשונה שהועדפה קבעה תוואי דרך שממקם את התחנה באזור שבו ניתן יהיה לפתח פרויקט נדל"ן גדול שבו יוקמו מגדלי מגורים בני 22 קומות. המדינה היתה צפויה להרוויח הרבה מאוד כסף מפרויקט כזה, גם בגלל מס השבחת מטרו והיטל מטרו – מיסים שיושתו על פרויקטים שיתאפשרו בזכות המטרו.
לעומת זאת, ארגוני הנכים התקוממו, ולא מעט חברי כנסת הצטרפו גם הם להתנגדות. כך גם עיריית רעננה, וכמובן הנהלת בית לוינשטיין. אתמול הכריעו חברי הוועדה פה אחד, לאשרר את התוכנית "הקרובה לבית לוינשטיין".
ממנהל התכנון נמסר אתמול בהתייחס להחלטה כי "לאחר שהוועדה בחנה חלופות שונות למיקום התחנה, תוך התייחסות להשגות שהוגשו על ידי עיריית רעננה ותושבים, החליטה הוועדה כי היא תוסט במעט, כדי לתת מענה הן לממשק עם תחנת הרכבת הכבדה הקיימת וכן לבית החולים לוינשטיין".









