שוטרים מג'וליס חשודים בירי על בית וסחיטה באיומים

שתף כתבה עם חברים
המחלקה לחקירות שוטרים (צילום: נועם רנקין פנטון, פלאש 90)

במסגרת חקירה שמנהלת המחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש), נעצר השוטר אייל בוז (23) מהיישוב ג'וליס, בחשד לביצוע עבירות חמורות.

לפי החשד, החשוד ירה בנשק חם לעבר ביתו של אדם שהיה מעורב באירוע משטרתי קודם, וסחט אותו באיומים (20 דצמבר). בנוסף, השוטר חשוד בשימוש לרעה בכוח המשרה שלו, ושיבוש מהלכי משפט.
הנשק ששימש לכאורה את החשוד נתפס בחדרו במהלך חיפוש שבוצע לאחר מעצרו.

החשוד הובא אתמול לדיון בהארכת מעצרו בבית משפט השלום בחיפה, בפני השופט בוריס שרמן (26 דצמבר).
נציג מח"ש, מהדי בשיר, ביקש להאריך את מעצרו של החשוד בשבעה ימים. הוא הציג לשופט את תיק החקירה ודוח סודי, וציין כי מדובר בחקירה ראשונית, כאשר המידע הנוסף יתברר בהמשך: "האירוע התרחש לפני מספר ימים, ואין תלונה רשמית עד כה. הפעולות הראשונות שבוצעו לאחר מעצרו של החשוד הביאו לתפיסת הנשק ולממצאים נוספים, אך החקירה עוד ארוכה. כל מידע שלא ידוע כרגע יתברר במהלך החקירה".

לאחר שמיעת הצדדים, השופט האריך את מעצרו של החשוד עד 29 בדצמבר, על מנת לאפשר למח"ש להמשיך ולבצע פעולות חקירה נוספות.
ממח"ש נמסר כי המחלקה "פועלת בנחישות למצות את הדין עם אנשי חוק שמפרים את האמון הציבורי או מנצלים את תפקידם לרעה. החקירה נמשכת, ונבדקות כלל הנסיבות סביב האירועים".
החשוד מיוצג על ידי עו"ד עאדל דבאח.

עדכון (12 ינואר)
בדיון שהתקיים בפני השופט שרמן, מח"ש ביקשה להאריך את מעצרם של בוז ושוטר נוסף בשם חאמד סובח, שנעצר אף הוא בפרשה.
הסנגורים – עו"ד באסל פלאח ועו"ד עאדל דבאח – ביקשו לשחרר את החשודים למעצר בית בתנאים מגבילים ועם ערבויות כספיות.
השופט שרמן נענה לבקשה (12 ינואר).

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *