
המחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש) בפרקליטות המדינה הגישה לבית משפט השלום בירושלים כתב אישום נגד שוטר מג"ב לשעבר, בטענה כי בעת שהיה תחת השפעת אלכוהול, הוא איים באקדחו המשטרתי על חברו, פקח עירייה במקצועו.
בפרשה נאשם נוסף – חברו של השוטר, לגביו נטען כי לאחר האיומים הוא נטל את האקדח והסתיר אותו באחד הדוכנים בשוק מחנה יהודה.
כתב האישום הוגש באמצעות עו"ד הלה אדלמן-ירון ממח"ש, שטוענת כי בשעה מאוחרת בלילה שבין ה-10 ל-11 במאי 2022, הנאשם גויטום וולדיה (31) וחברו הפקח בילו בבר בשוק מחנה יהודה יחד עם חברים נוספים. הפקח, מתוך דאגה למצבו של חברו השוטר – ניסה למנוע ממנו להחזיק באקדחו.
לפי כתב האישום, בתגובה השוטר דרך את אקדחו וכיוון אותו לעבר הפקח.
עוד נטען, כי בהמשך הערב במהלך התגוששות מחוץ לשוק בין השניים, האקדח נפל והנאשם השני, קומלאצ'או פיטיגו (33), חבר משותף נוסף של השניים, נטל את האקדח ונמלט עמו לסמטאות השוק, תוך שניקה ממנו טביעות אצבעות והסתיר את האקדח באחד הדוכנים.
לטענת מח"ש, כשהגיעו שוטרים למקום מסר השוטר החשוד דיווח כוזב במטרה לחפות על הנאשם הנוסף. בהמשך, הוא הגיע לתחנת המשטרה ודיווח בכזב שאקדחו נגנב על ידי אדם זר בעת ששהה במסעדה.
החקירה נוהלה על ידי צוות ירושלים במח"ש. כתב האישום מייחס לשוטר ביצוע עבירות של מעשה פזיזות ורשלנות בנשק, איומים, מסירת ידיעה כוזבת ושיבוש מהלכי חקירה.
פיטיגו מואשם בהחזקת נשק שלא כדין, הפרעה לשוטר במילוי תפקידו, שיבוש מהלכי חקירה ומעשה פזיזות ורשלנות.
ממח"ש נמסר כי המחלקה "רואה בחומרה יתרה שימוש מסוכן בנשק משטרתי תחת השפעת אלכוהול ושיבוש חקירה על ידי שוטר במדים".
מהמשטרה נמסר: "עם הפתיחה בחקירה, השוטר הוצא לחופשה כפויה, ולאחר עריכת שימוע, באוגוסט 2022, הוא פוטר משטרת ישראל נוכח חומרת מעשיו. אנו רואים בחומרה כל התנהלות חריגה שלא עומדת בקנה אחד עם נורמות ההתנהגות וערכי הארגון".









