בוטל אישום נגד אשה שהואשמה בתקיפה וגרימת נזק לבן זוגה

שתף כתבה עם חברים

הסניגור הבהיר: מדובר באירוע של הגנה עצמית כאשר היא הגיעה לקחת את חפציה מהדירה שהרכוש בה היה משותף לשניהם

מפתח דירה אישום - אינדקס עורכי דין פוסטה
צילום אילוסטרציה: Jakub Żerdzicki on Unsplash

מחלקת התביעות של המשטרה הגישה כתב אישום נגד תושבת תל אביב, בעבירות של תקיפה הגורמת חבלה של ממש והיזק לרכוש של בן זוגה. ואולם, לאחר מספר חודשים ולאחר מו"מ בין הסניגור לתביעה, חזרה בה יחידת התביעות מכתב האישום.

על פי כתב האישום המקורי שהוגש לבית המשפט, ב-25 ביוני 2023 הגיעה הנאשמת לדירתו של בן זוגה לשעבר בהוד השרון. בעקבות בקשתו כי תעזוב את המקום, נטען, הנאשמת תקפה את המתלונן, קרעה את חולצתו, הכתה אותו ונשכה את ידו. כתוצאה מהתקיפה נטען, כי נגרמו למתלונן שריטות וחבלות.

האירוע, שהוגדר כאלימות בין בני זוג, כלל גם גרימת נזק לרכוש בדירה. כתב האישום מייחס לנאשמת עבירות של תקיפה הגורמת חבלה של ממש לבן זוג והיזק לרכוש במזיד.

במשטרה ובפרקליטות הדגישו את חומרת המקרה, כחלק מהמאבק המתמשך באלימות במשפחה.

הסנגור, עו"ד מיקי חובה, טען כי הנאשמת לא פעלה מתוך כוונה פלילית אלא מתוך הגנה עצמית, מה גם שהדירה שייכת גם לה. "מדובר בבית משותף של שני בני הזוג, שבו התגוררו ביחד," הדגיש הסנגור.

לטענת הסנגור, הנאשמת הגיעה לדירה במועד המתוכנן מראש כדי לפרוק את חפציה, כפי שסוכם בין השניים – אך האירוע הידרדר בעקבות התנהגותו של המתלונן.

"המתלונן התנהל באופן אגרסיבי, נטל בכוח את הטלפון של הנאשמת ואיים למחוק את האפליקציה המהווה את המפתח לביתם", הוסיף עו"ד חובה וציין: "הנאשמת התחננה שיחזיר לה את המכשיר, אך הוא סירב."

הסנגור הוסיף כי הנאשמת אחזה בחולצתו של המתלונן, רק במבגרת מאמציה למנוע ממנו לצאת עם המכשיר: "פעולתה של הנאשמת הייתה תגובה טבעית ולגיטימית ללקיחת מכשיר הטלפון הפרטי שלה ולניסיון לפגוע בפרטיותה."

כאמור, בסופו של יום כאשר הסנגור דרש להגיע לפסק דין, התביעה הסכימה לתנאי שהציב: כתב האישום יבוטל לחלוטין והאישום נגד הנאשמת ייסגר בעילה של חוסר אשמה.

בית המשפט השלום בכפר סבא נתן להחלטה תוקף בסוף נובמבר.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *