
שוטרי ימ"ר צפון עצרו איש עסקים מוכר מכפר ריינה (67) בחשד להחזקת נשק ותחמושת שלא כחוק.
החשוד, בעל חברת בנייה מצליחה, הובא לדיון הארכת מעצר בבית משפט השלום בנוף הגליל, בפני השופטת דלית שרון-גרין.
במהלך הדיון הציגה המשטרה, באמצעות נציגיה רס"ב דוד אסצ'אלה ורס"ר שאפי פלח, דוח סודי וחומרי חקירה. לטענתם, נערך ב-4 בדצמבר חיפוש בביתו של החשוד ובמשרדו, ונתפסו נשק ותחמושת מתחת לקונטיינר.
עוד נטען, כי מדובר בפרשה שבה טרם נעצרו חשודים נוספים. לפי המשטרה, לחשוד עבר פלילי אך הוא אינו דומה לעבירות המיוחסות לו במקרה זה.
סנגורו של החשוד, עו"ד פאדל נאסר, אמר בדיון: "מדובר באדם מצליח, שומר חוק ואזרח ישר. אשמתו היחידה היא שנכח במקום הלא נכון בזמן הלא נכון, בעת החיפוש שהוביל למעצרו. המשטרה עצמה העידה בפרוטוקול כי הוא לא היה נושא החיפוש ולא נושא צו המעצר, ואם לא היה נוכח במקום – לא היה נעצר כלל".
השופטת שרון-גרין קבעה לאחר שעיינה בחומר החקירה ושמעה את טענות הצדדים, כי קיים חשד סביר. "נתתי דעתי לטענות ההגנה, לפיהן צו החיפוש שבגינו הגיעו השוטרים למקום אינו על שם החשוד שלפניי. יחד עם זאת, במהלך הפעילות במקום התפתחו נסיבות חדשות, וקם החשד נגד החשוד שלפניי ביחס לנשק שנתפס".
השופטת הורתה להאריך את מעצרו של החשוד עד 9 בדצמבר, כדי לאפשר למשטרה להמשיך בחקירה.









