חשד: צ'יינג' במאה-שערים שימש להלבנת הון עם ארנקים דיגיטליים ומטבעות קריפטו

שתף כתבה עם חברים

בלשי יחב"ל ויחידת הסייבר בלהב 433 תפסו במקום מזומן ומטבעות קריפטו בשווי 6 מיליון שקל. עו"ד של בעל העסק: השוטרים התנפלו עליו ודרשו בכוח את הסיסמא  

צילום ארכיון להמחשה: משטרה

בלשי היאחב"ל ויחידת הסייבר בלהב 433 ביצעו אמש פשיטה על צ'יינג' בשכונת מאה שערים בירושלים, בבעלותו של אברהם שלוש (37). הצ'יינג' פועל תחת חברה בשם "אינטרנשיונל יוניברסל איגלס ווינגס" ולפי החשד, מתבצעות בו עבירות הלבנת הון בהיקף נרחב באמצעות ארנקים דיגיטליים והעברות של מטבעות קריפטו ללא דיווח.

המשטרה דיווחה, כי בפשיטה על העסק ועל בתי המנהל וחשוד נוסף, נתפס כסף מזומן ורכוש בשווי של למעלה מ-6 מיליון שקלים אשר על פי החשד התקבלו שלא כדין.

סנגורו של בעל הצ'יינג', עו"ד זיו רוטמנש אמר כי השוטרים נכנסו לביתו של שלוש "בצורה תוקפנית, קפצו עליו, השכיבו אותו על הספה, הצמידו את הפנים שלו בכוח ודרשו ממנו את הסיסמא לטלפון/מחשב". נציג המשטרה הגיב על כך ואמר בבית המשפט: "אמת ואין בכך שום בעיה". הסניגור טען בתגובה: "מרשי הוא אדם נורמטיבי ללא עבר, שמנהל את העסק שנים רבות. הוא נשאל על העברות לחו"ל. לחברה יש אישור עיסוק מטעם הרגולטור, רשות שוק ההון".

השופט אבי וסטרמן אמר, כי הוצג לו חשד סביר לביצוע עבירות מס והלבנת הון. מעצרו של שלוש הוארך עד יום חמישי 7 נובמבר.

לבית המשפט הובא חשוד נוסף הסוחר עם הצ'יינג', או מבצע מולו על פי החשד פעילות פיננסית משיקה באמצעות מטבעות קריפטו. לחשוד משה קסל (41) מהישוב גני מודיעין מיוחסות עבירות כלכליות דומות ועיסוק במתן שירות פיננסי ללא רישיון. המשטרה טענה כי עולה "מסוכנות כלכלית".

סנגורו של קסל, עו"ד רונן רוזנבלום אמר, כי מרשו אינו נושא משרה בצ'יינג' ואין לו חובת דיווח על העסק שהוא מכחיש קשר אליו. השופט וסטרמן ציין, כי החשוד נמנע במסגרת חקירתו  מלהשיב לחלק מהשאלות. מעצרו של קסל הוארך ביומיים עד יום רביעי 6 נובמבר.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *