
מפקד תחנת חיפה לשעבר, סנ"צ חיים אזרד, ישלם קנס של 21 אלף שקל ויפוטר מהמשטרה עקב מערכת יחסים אינטימית שניהל עם שוטרת בתחנה במשך שנה וחצי.
סנ"צ אזרד (58) היה מפקד התחנה בשנים 2022-2023. בתקופה זו ניהל קשר אינטימי עם שוטרת שתחת פיקודו, בת 42. לאחר חשיפת הקשר הוא נחקר במח"ש בחשד להפרת אמונים, בהמשך התיק הפלילי נסגר והטיפול עבר לבית הדין למשמעת של המשטרה, שם הורשע הקצין בעבירת התנהגות שאינה הולמת ושיש בה כדי לפגוע בתדמית המשטרה. זאת מאחר שניהל קשר אינטימי עם שוטרת במקביל ליחסי המרות ששררו ביניהם, אשר כללו מפגשים בביתה, קיום יחסי מין והתכתבויות רבות בעלות אופי מיני מובהק.
לפי כתב האישום בבית הדין, מפקד התחנה הגיע עשרות פעמים ברכבו לביתה של השוטרת בתקופת תפקידו ונשאר ללון אצלה. בתקופת הקשר, הם שלחו זה לזו מסרונים רבים והתייחסו לאקטים מיניים.
הקשר נשמר בחשאי, מפקד התחנה לא דיווח על מערכת היחסים, ובמהלך אותה תקופה הוא חתם על מסמכים הקשורים לשירותה של השוטרת. פעם אחת אישר הערכה תקופתית שניתנה לה על ידי המפקד הממונה, פעם אחרת אישר את בקשת השוטרת לעבוד מהבית בתקופת המלחמה.
מחלקת המשמעת של המשטרה טענה כי מעשיו של הקצין פגעו בארגון ובתדמיתו. יחד עם זאת צוין כי היחסים התקיימו בהסכמה מלאה ללא ניצול יחסי המרות.
כך או כך, הקצין עומד לפני פיטורים שאושרו על ידי המפכ"ל וממתינים לאישור השר איתמר בן גביר.
על פי הסדר טיעון שאושר בבית הדין למשמעת, סנ"צ אזרד ישלם קנס 21 אלף שקל השווה לעונש של שלושה חודשי הורדה בדרגה, אולם הוא לא יורד בפועל בדרגתו, על מנת שלא לפגוע בתנאי הפנסיה שלו.
בדבריו בבית הדין אמר הקצין שלא כך ציפה לסיים 28 שנות שירות במשטרה, כי הוא שילם מחיר כבד. סנגורו, עו"ד מיכאל כרמל, אמר: "לא מדובר בקצין המנצל שוטרת צעירה אלא במערכת יחסים מוסכמת בין שני בגירים. לאחר כניסתו לתפקיד מפקד תחנה, הצדדים ניסו לנתק מגע, אבל פגישה בערב יחידה הציתה מחדש את הקשר".
כזכור, סנ"צ אזרד החליף למעשה בפיקוד על תחנת חיפה את סנ"צ עמית פולק – קצין אחר ששמו נקשר בשערוריות. פולק כיהן כמ"מ מפקד התחנה והודח בקיץ 21' בשל כתב אישום בעבירות מרמה ועל רקע קיום יחסים אינטימיים עם שוטרות.
אזרד החליף את פולק כמ"מ מפקד התחנה ובהמשך קיבל מינוי קבוע. כעת הוא מסיים את דרכו במשטרה.
פולק זוכה כידוע מהתיק הפלילי ומונה למפקד תחנת חדרה, אבל לאחרונה נפתחה נגדו חקירת מח"ש חדשה על אלימות נגד מפגינים.
"גושי של מושי"
בית הדין למשמעת הטיל עונש על קצין נוסף, קצין משאבי אנוש במרחב עוטף ירושלים במג"ב, בדרגת רב-פקד.
הרפ"ק קיים יחסים עם שוטרת בשירות חובה (20) ברכב משטרתי. הקצין והשוטרת הצעירה היו מיודדים. לפי כתב האישום היא נהגה לקרוא לו "חמוד" ו-"גושי של מושי".
בספטמבר שעבר הסיע הקצין את השוטרת לתחנת הרכבת בלוד, בסיום טקס משטרתי. בדרך הם התגפפו והקצין נכנס לחניון בשכונת מגורים בלוד, שם השוטרת שיתפה פעולה והתקיים מגע מיני.

לפני שיצאה מהרכב, הקצין הציע לה: "מה עכשיו תבואי למשרד שלי ותעשי לי טיזינג?". השוטרת הצעירה צחקה והלכה.
הצחוק התחלף בתלונה שהיא הגישה בהמשך למח"ש, והקצין נחקר בחשד לביצוע עבירות של הטרדה מינית, מעשה מגונה בכוח ומעשה מגונה בפומבי. גם כאן התיק נסגר, אך הקצין הורשע בעבירת משמעת של התנהגות שאינה הולמת.
התביעה בבית הדין אמרה כי "לא ניתן לשלול שהמעשים בוצעו בהסכמת המתלוננת. יחד עם זאת בין הקצין למתלוננת פער גילאים של 26 שנה ופער מעמדות מובהק. יחסים מסוג זה אסורים בארגון".
עוד צוין, כי הנאשם ידע שהמתלוננת הגישה בעבר תלונה על הטרדה מינית שחוותה מצד שוטר ביחידה קודמת – והיה מצופה ממנו להתנהגות אחרת.
בית הדין בראשות תנ"צ אברהם פרנקל ציין: "איננו מתעלמים מחלקה של המתלוננת במעשים… אך בסופו של יום, הנאשם הוא המבוגר האחראי".
על הרב-פקד הוטל קנס כספי של 14 אלף שקל וגם הוא פוטר מהארגון.
הסנגור, עו"ד חיים אומסי, אמר כי מדובר ב"קצין מוערך ברמה האישית, המקצועית והחברתית, אחראי ומסור לתפקידו. תיק החקירה נסגר על ידי פרקליטות מח"ש בעילה של חוסר אשמה פלילית".









