
כשבוע לאחר שנעצרו בתום מרדף בחשד לגניבת אופנוע, המשטרה נאלצה לשחרר את שני החשודים שנעצרו.
כזכור, במסגרת פעילות מבצעית נגד גניבות כלי רכב, בלשי משטרת מסובים וימ"ר אגף התנועה (את"ן) במרחב דן עצרו "על חם" שני חשודים שגנבו אופנוע בגבעת שמואל. המעצר התבצע במסגרת פעילות יזומה, גלויה וסמויה, בגזרת יישובי בקעת אונו.
במהלך הפעילות, צוות בלשים קיבל דיווח על שני חשודים בגבעת שמואל. הבלשים ערכו סריקות ואיתרו אופנוע ברחוב השקד, שהתברר ככזה שנגנב מבעליו. הם המשיכו בפעילות והבחינו בשני חשודים שהגיעו לאופנוע, הניעו אותו וניסו להימלט, תוך פגיעה בשוטרים עם האופנוע.
לפי המשטרה, הבלשים חתרו למגע ועצרו בשעת מעשה את שני החשודים – אמיר אגבאריה (21) מהוד השרון ואיבראהים מחאג'נה (20) מאום אל-פאחם.
מעצרם של החשודים הוארך פעמיים בבית משפט השלום בתל אביב. בדיון השני סיפר סנגורם של החשודים, עו"ד חן פלצ'י, כי הם עובדים בחברת וולט, ואיבראהים קיבל הודעה בטלגרם עם הצעה לקבל 500 שקל על מנת לאסוף את האופנוע. אמיר, כך טען הסנגור, נעצר על האופנוע שלו.
בכל הנוגע לבריחה, הסנגור טען כי החשוד מאוים ולכן ברח כי לא ידע שמדובר בבלשים, וחשב שמדובר באנשים שמתכוונים לתקוף אותו.
השופטת אביטל אמסלם גלבוע ציינה כי גם הסרטון שהופץ על ידי המשטרה מלמד שלא ניתן לזהות את החשודים כמבצעי הגניבה, מה גם שלבושם אינו תואם למי שגנב את האופנוע. כך או כך, מעצרם הוארך עד אתמול (4 ספטמבר), אז התייצב נציג המשטרה בבית המשפט עם הסכמה לשחרור החשודים למעצר בית עד 13 בספטמבר.









