הצהרת תובע: תושב ירושלים חשוד בעבירות מין בנערות ברכבת הקלה

שתף כתבה עם חברים

החשוד נעצר בשנת 2020 על עבירה של מעשה מגונה בפומבי, אך מסר אז במהלך חקירתו פרטים של קרוב משפחתו הנושא שם זהה

מצלמת האבטחה קלטה: החשוד נצמד לקורבן כשידו מושטת לקדמת גופו (דוברות המשטרה)

ביצע מעשים מגונים כלפי צעירות ובעבר התחזה לאחר: החשוד במעשים שהתרחשו לאחרונה בתוך קרון הרכבת הקלה, נעצר על ידי שוטרי מחוז ירושלים. בימים אלו הושלמה חקירתו במהלכה מסר גרסה תמוהה לגבי אותם מקרים חמורים שביצע, וצפוי נגדו כתב אישום.

חוקרי תחנת לה הבירה של מחוז ירושלים מנהלים בשבועות האחרונים חקירה של תלונות שהתקבלו משתי נערות צעירות, לפיהן בעת שנסעו ברכבת הקלה בעיר נצמד אל גופן אדם חשוד שביצע כלפיהן מעשים מגונים.
מחקירת המקרים עלה כי במהלך חודש יולי, בעת נסיעתה של אחת הנערות ברכבת, החשוד נצמד אליה מאחור וביצע כלפיה מעשה מגונה. במשטרה אומרים כי בעת מעשיו, הנערה הצליחה בתושייה רבה לצלם את החשוד ברכבת, והתמונה הועברה לידי חוקרי המשטרה, שהחלו מיד בניסיונות לחשוף את זהותו ולהביא לאיתורו.

במקרה נוסף שאירע שבועות ספורים לאחר מכן דיווחה הנערה השנייה על מקרה זהה. מתלונתה עלה כי במהלך הנסיעה ברכבת הקלה נצמד לגופה החשוד וביצע מעשים מגונים תוך שחשף את איברו והגיע לפורקן.
חוקרי המשטרה אספו ממצאים פורנזיים שנשלחו לבדיקת מעבדות המשטרה, ביניהם דגימת זרע של החשוד. כך נחשפה למעשה זהות החשוד במעשים – יצחק ישראל (41) מירושלים, מוכר למשטרה מעבירות דומות בעבר.

חוקרי תחנת לב הבירה מצאו כי נגד החשוד יש תיק משנת 2020, במהלכו נעצר על עבירה של מעשה מגונה בפומבי. במהלך חקירתו אז, הוא הזדהה בפרטי זהותו של קרוב משפחתו, הנושא שם זהה.
לאחר שניתן צו מעצר מבית המשפט, בלשי התחנה הגיעו בערב ה-13 באוגוסט לביתו של החשוד, שנעצר לחקירה. לבקשת המשטרה, למחרת הוארך מעצרו בבית המשפט.

יש לציין כי החשוד נחקר בחשד לעבירות מעשה מגונה בקטין עד גיל 16, מעשה מגונה בפומבי והתחזות כאדם אחר במטרה להונות. הוא טען בחקירתו כי מדובר ב"תאונות" שנגרמו בשל צפיפות בקרונות הרכבת הקלה, אך הכחיש שפגע בנערות המתלוננות.
לאחר שמעצרו של החשוד הוארך מעת לעת, אמש הוגשה נגד החשוד הצהרת תובע מטעם הפרקליטות (2 ספטמבר). בימים הקרובים יוגש נגדו כתב אישום, ובינתיים מעצרו הוארך עד 5 בספטמבר.

סנ"צ ליאור בן שלום, קצין החקירות והמודיעין בתחנת לב הבירה: "בשל חשדות אלו ומאפייני מעשיו של החשוד לכאורה, פעם אחר פעם תוך היעדר חשש לעשותם במרחב הציבורי ובפומבי, מקומו של חשוד זה להימצא אחר סורג ובריח, על מנת להגן על הציבור ונערות תמימות בפרט. חקירה רגישה, מקצועית ומעמיקה הביאה לחשוף כי חשוד זה חמק מהדין לפני מספר שנים לאחר שהזדהה לקרוב משפחתו. לאחר שהושלמה פעולות החקירה תוך הארכת מעצרו, ומיצוי יכולות מקצועיות של שוטרי ומעבדות הזיהוי הפלילי במשטרת ישראל, גובשה תשתית לכדי כתב אישום הצפוי נגדו בימים הקרובים. שוטרי תחנת לב הבירה ומחוז ירושלים בפרט, ימשיכו לפעול לאיתורם של עבריינים ומעצרם במטרה למצות עמם את הדין ולהגביר את ביטחון הציבור- בכל מקום ועת".

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *