שוטרים מתחנת לב תל אביב עיכבו לחקירה ב-13 בינואר את מחמוד אבו אלקיעאן (26) מבת-ים, ובהמשך ערכו בדירתו חיפוש שבו מצאו 2.3 ק"ג פלטות חשיש, 515 גרם כקוקאין ו-463 גרם מריחואנה. כמו כן נתפסו בדירה משקלים, טלפונים ניידים ו-5,720 שקל במזומן, שלפי החשד שימשו או הושגו באמצעות סחר בסמים.
אבו אלקיעאן הכחיש קשר לסמים וטען כי בדירה מתגוררים שני אנשים נוספים, אך מעצרו הוארך מעת לעת עד שהוגשו נגדו כתב אישום ובקשה למעצר עד תום ההליכים.
בכתב האישום עודכנו כמויות הסמים שנתפסו. נטען כי השוטרים שמו ידיהם על כ-485 גרם קוקאין, 386 גרם קנאביס, כ-386 גרם קנאביס וכ-2.25 ק"ג חשיש. כתב האישום ייחס לנאשם החזקת סם מסוכן שלא כדין ושלא לצריכה עצמית, והחזקת כלים להכנת וצריכת סם מסוכן.
הפרקליטות טוענת, כי הנאשם טען בחקירתו שבדירה מתגוררים גם אחיו וגם אדם נוסף בשם "יעקב", אולם אחיו של הנאשם כלל לא אותר, והוא לא ידע לכוון את החוקרים לאותו "יעקב" שגם הוא לא אותר. בהקשר הזה נטען עוד כי הריהוט בדירה תואם מגורים של אדם אחד בלבד.
בדיון שהתקיים ב-5 במרס ביקש סנגורו של הנאשם, עו"ד מחמוד נעאמנה, לשחרר אותו בתנאים מגבילים. הסנגור הזכיר כי בתיק אין ראיות פורנזיות ולטענתו גם לא ראיות אחרות המספיקות לצורך הארכת מעצרו של הנאשם עד תום ההליכים.
בין היתר טען הסנגור, כי בעלת הדירה שנחשבת לעדה אובייקטיבית סיפרה לחוקרים כי ביקרה בדירה שלוש פעמים וראתה בה אנשים נוספים. בנוסף ציין הסנגור כי לנאשם אין עבר פלילי ואף לא תיקים פתוחים.
ב-31 במרס התקיים דיון נוסף שבו עו"ד נעאמנה ביקש לשחרר את הנאשם בתנאים מגבילים. נציגי הפרקליטות, מנגד, התעקשו על מעצר עד תום ההליכים, בטענה שמדובר בעבירות חמורות ובתיק שבו "רב הנסתר על הגלוי".
לאחר טיעוני הצדדים תושאלו בבית המשפט אנשים שיכולים להוות מפקחים פוטנציאליים על הנאשם במידה וישוחרר למעצר בית, אך השופט שמואל מלמד החליט לשלוח את הנאשם לשירות המבחן לצורך הכנת תסקיר, בטרם יחליט האם ניתן לשחררו.
בתסקיר שהגיש לבית המשפט ציין שירות המבחן כי החלופה המוצעת – לשחרר את הנאשם ליישוב חורה שבו מתגוררים בני משפחתו – אינה מתאימה מאחר שיש לו קרובי משפחה שמעורבים בתחום הסמים. לפיכך, בדיון שהתקיים ב-5 במרס הציע הסנגור מפקחים אחרים וחלופת מעצר בית אחרת – בעיר באר שבע.
השופט מלמד ציין בהחלטתו כי חלופת מעצר זו מתאימה, וביקש מיחידת האיזוק האלקטרוני לתת חוות דעת באשר להיתכנות השחרור באיזוק לכתובת שהוצעה.
בדיון שהתקיים ביום שני האחרון הורה השופט לשחרר את הנאשם למעצר בית באיזוק אלקטרוני בכתובת שהוצעה, בכפוף לתנאים מגבילים נוספים.











