דין בן פורת נעצר בחשד לניסיון רצח עבריינים מהכנופייה הגרוזינית באשדוד

שתף כתבה עם חברים
דניאל (דין) בן פורת

ימ"ר לכיש עצרה בסוף השבוע את העבריין דניאל (דין) בן פורת (31) מיישוב ניצן (19 אפריל).

בן פורת נעצר ימים ספורים לאחר גל המעצרים במסגרת חקירת ניסיון החיסול בגן אירועים באזור התעשייה בני דרום, ליד אשדוד.
שני מזוהים עם אייל נגר ו"הכנופיה הגרוזינית" נפצעו באורח בינוני באירוע: אסף יוסף ברדה (20) מיבנה וג'קי עדן (24) מאשדוד.
לאחר ניסיון החיסול אחד השוטרים שהיו בפעילות מבצעית בסמוך נפצע קשה מירי של מעורב אחר, ואז נעצרו ברדה ועדן.

בתוך כך, עצרה המשטרה גם את חיים ישראל אמסלם (33) מאשדוד, שהיה אורח בחתונה,  בחשד כי הפריע לשוטרים וסייע לאדם אחר להימלט מהשוטרים, כשמנע משוטר בשטח לצאת מהניידת על מנת לבצע מעצר.  בתום הדיון, מעצרו של החשוד, שמוכר למשטרה, הוארך עד 24 באפריל. 

בחלוף מספר שעות עצרו שוטרי הימ"ר שלושה חשודים נוספים בביתו של אחד מהם ביישוב ניצן שבמועצה האזורית חוף אשקלון.
השלושה, שמוכרים היטב למשטרה ומזוהים עם אנשיהם של רזיאל רווח, דין בן פורת ודניאל מלסה, הם:
שלמה גבאי (36) מטבריה
ליאור מסיקה (23) מאשקלון
בני מוצ'ה (19) מאשדוד.

מעצרם של כלל החשודים הוארך בבית משפט השלום באשקלון במספר ימים.
בתוך כך, במהלך החקירה עלה חשד כי החשוד הנוסף בן פורת נמלט.
המשטרה המשיכה לנהל מצוד אחריו – והוא נעצר אתמול בפעילות מבצעית בדירת מסתור בעיר ירושלים.

בן פורת נחקר בימ"ר לכיש בחשד לעבירות של ניסיון רצח, קשירת קשר לפשע, ירי באזור מגורים, פציעה והחזקת נשק.
בדיון סירבה המשטרה לחשוף מה חלקו המדויק באירוע הירי, אך כן צוין כי ישנן ראיות קבילות. לטענת המשטרה, בן פורת נשאל שאלות על האירוע אך שמר על זכות השתיקה.
הסנגורית שלו הכחישה את המיוחס לחשוד.

בתום הדיון במוצאי שבת בבית משפט השלום בבאר שבע, השופט אור אדם, שעיין בחומרי החקירה ושמע את טיעוני הצדדים, קבע כי קיים חשד סביר.
לדברי השופט, "בשלב זה מדובר בראיות נסיבתיות בלבד, אך מדובר בשורה של ראיות ממקורות שונים, אשר יש בהן להצביע, לפחות ברמה הראשונית אשר נדרשת בשלב של הארכת מעצר ראשונה, על מעורבות באירוע הירי". נוכח קביעה זו, מעצרו הוארך עד 24 באפריל.

 

השארת תגובה

2 תגובות על “דין בן פורת נעצר בחשד לניסיון רצח עבריינים מהכנופייה הגרוזינית באשדוד”

  1. דניאל נאמן של בני ז״ל חבר של שמוליק עובד אצל שלום חבר של מיכאל איזה מטבוחה בסוף מישהו יקבל חומוס מעניין מי ?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *