ספר תורה הוכנס לבית הכנסת באגף התורני בכלא איילון

שתף כתבה עם חברים
צילומים: דוברות שב"ס

שירות בתי הסוהר קיים היום טקס הכנסת ספר תורה לבית הכנסת באגף התורני של כלא איילון (7 מרס).
בית הכנסת באגף התורני מאוכלס בכ-100 אסירים, כולם שומרי תורה ומצוות. ספר התורה החדש יאפשר להם לקיים תפילות במניינים נוספים על הקיים.

את האירוע ליוותה תזמורת של מתנדבים קבועים המסייעים למערך הרבנות של שב"ס והרב צדוק, סופר ס.ת.ם המעביר קורסי ס.ת.ם ומשגיחי כשרות במסגרת הכשרה מקצועית של אסירים.
בטקס נכחו השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר ומ"מ נציב בתי הסוהר, גונדר קובי יעקובי. כמו כן נכחו סגן הנציב, סגן מפקד מחוז מרכז בשב"ס, מפקד בית הסוהר, הרב הראשי של שב"ס, לוחמי ולוחמות שב"ס, רבנים ומתנדבים.

הרב הראשי של שב"ס, גונדר משנה הרב אייל סלמן: "אירוע הכנסת ספר התורה הוא חלק מכלל הפעילות של שב"ס בשגרה, בעבודה עם אסירים פליליים, במטרה לתת תקווה לשינוי ולשיקום תורני. הקדוש ברוך הוא אמר 'הלוואי שאותי עזבו וצורכי שמרו שהמאור שבה מזירת למוטב'. המסר התורני הוא שאין ייאוש וגם אם הגעת לדיוטה התחתונה, גם שם נמצאים רחמי שמיים למי שירצה להתחיל התחלה חדשה – לשם כך מערך הרבנות נרתם".

השארת תגובה

תגובה אחת על “ספר תורה הוכנס לבית הכנסת באגף התורני בכלא איילון”

  1. זה חיי להיות אחד מספרי התורה היחידים ששולם בעבורו מע"מ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *