
לאחר כחודש וחצי של חקירה, המשטרה הגישה הצהרת תובע נגד שמונה חשודים המזוהים עם ארגונו של ערן חייא (26 פברואר). לחשודים מייחסים מעורבות – כל אחד לפי חלקו – בניסיונות רצח של אלי מוסלי בלב תל אביב ובן כהן "הקטן" בכפר שלם.
תחילת החקירה ב-13 בנובמבר, אז אותר מטען חבלה במשקל של כשני ק"ג מתחת לרכבו של בן כהן, המזוהה עם אנשי ארגון מוסלי.
המטען נוטרל על ידי חבלני המשטרה והועבר לבדיקה במעבדות, שם הופק ממנו די-אן-איי שנקשר לאבי אייבי ניסני (38) מבת-ים, המקושר לשלומי ניאמצ'יק (40) מראשון לציון. האחרון מזוהה מודיעינית עם ערן חייא.
חוקרי ובלשי ימ"ר תל אביב החלו לעקוב אחר אנשי החבורה באופן סמוי. במהלך הפעילות בחודש ינואר זיהו השוטרים כי אנשי החבורה עוקבים אחר יעד חדש לפגיעה – אלי מוסלי, בכיר במשפחת הפשע שמסוכסכת עם חייא וארגונו. הפעילות הסמויה העלתה כי החבורה עקבה אחר מוסלי במקום מגוריו ובעת חזרתו מחו"ל, תוך כדי שימוש בכלי רכב ואופנועים גנובים או משכופלים.
ב-16 בינואר, במהלך פעילות מבצעית ממוקדת, בלשי הימ"ר עצרו "על חם" ארבעה חשודים שניסו לכאורה להוציא לפועל חיסול של אלי מוסלי כחלק מהסכסוך המתמשך בין ארגוני הפשיעה באזור גוש דן:
אופק הרוש (22) מתל אביב
אביתר חג'אני (31) מבני ברק
אליה סולומון (20) מתל אביב
עידן חן (22) מכפר סבא
דוד חג'אני (29) מבני ברק.

לפי החשד, כוונת החשודים היתה לגרום למותו של מוסלי באמצעות הפעלת מטען חבלה רב עוצמה במרכז תל אביב. מהחקירה עלה כי החשודים השתמשו בקטנוע משוכפל ואחד מהם חבש מסכה של אדם מבוגר על פניו, כחלק משיטת הפעולה למניעת חשיפת המבצע. עוד עלה בחקירה, כי החשודים ביצעו מעקבים ותצפיות ומלבד כלי רכב משוכפלים השתמשו גם באמצעי תקשורת ייחודיים, שלפי המשטרה נועדו להוציא לפועל את החיסול.
עם התקדמות החקירה עצרה המשטרה גם את ניאמצ'יק, ניסני, וכן את דביר כהן (33) מבת-ים ועדן חתויל (30) מבאר יעקב.
יש לציין כי במהלך החקירה הצליחו החוקרים לגייס את אחד מהחשודים, לו היה חלק מרכזי בהתארגנות, כעד מדינה בתיק ניסיון הרצח של אלי מוסלי. לצד עדותו המפורטת, בידי החוקרים האזנות סתר ברכב אשר שימש את החשודים. עם זאת, עד כה לא אותר מטען החבלה שאמור היה לשמש את החשודים בניסיון החיסול.
לצד סיכול ניסיון הרצח, שבגינו הוגשה הצהרת תובע נגד שמונה חשודים (כולל נגד עד המדינה), חוקרי הימ"ר גיבשו תשתית ראייתית נגד שניים מהחשודים, הרוש וניסני, על מעורבות בניסיון רצח של בן כהן בכפר שלם, כחלק מאותו סכסוך בין ארגוני פשיעה. במהלך החקירה תפסה המשטרה בביתו של אחד מהחשודים אקדח 9 מ"מ.
מעצרם של החשודים הוארך מעת לעת בבית משפט השלום בתל אביב, והיום כאמור הוגשה הצהרת תובע נגד שמונה מהם. זאת לאחר שדוד חג'אני שוחרר מפני שלא התגבשה נגדו תשתית ראייתית.
ביום חמישי צפויה פרקליטות מחוז תל אביב להגיש נגד החשודים כתב אישום חמור על עבירות ניסיון רצח והנחת מטענים.
החשודים מיוצגים על ידי עורכי הדין ניר זנו וזהבה זנו קרן, עו"ד רצון דרחי ועו"ד שרון זלינגר, יצחק איצקוביץ', יקי קהן ורצון דרחי.












