הפיאסקו סביב הרשעת הנהגת שדרסה את הילד רפאל אדנה, וביטול ההרשעה

שתף כתבה עם חברים
רפאל אדנה והמחאות (צילום מסך חדשות 13)

בית המשפט לתעבורה מרכז הרשיע על פי הודאתה את קרול פסלר (80) מנתניה בגין הפקרה, לאחר תאונת הדרכים בה נדרס הילד רפאל אדנה בן הארבע.

כזכור, בחודש מאי 2023 נהגה פסלר בשדרות בן גוריון בנתניה, ופגעה בפעוט אשר חצה את הכביש יחד עם סבו.
הסבא והנכד ירדו מאי-תנועה בין הנתיבים, באור יום, וחצו את הכביש אשר מהירות הנסיעה המותרת בו עד 60 קמ"ש. רפאל נפצע באורח אנוש ונפטר בבית החולים. סבו נחבל בידו ונפגע באורח בינוני.
הנהגת בת ה-80 לא הואשמה בדריסה, ועיכוב העמדתה לדין גרר מספר הפגנות מחאה של בני הקהילה האתיופית.

בסופו של דבר, כתב האישום של פרקליטות מחוז מרכז הוגש בעבירת הפקרה לאחר פגיעה, עקב אי-סיוע לנפגעים ונטישתם ללא קריאה לכוחות ההצלה.
את הנאשמת מייצג עו"ד מתן קניג. הבוקר, פסלר הודתה בכל עובדות כתב האישום, בפני השופט טל פרי, אך אין הסכמה לעניין העונש.
הנאשמת נשלחה לשירות המבחן והטיעונים לעונש יתקיימו לאחר קבלת תסקיר בחודש ספטמבר .

עדכון

השופט טל פרי ביטל אחרי זמן קצר, במהלך חריג, את הודיית הנאשמת והרשעתה. השופט מתח ביקורת קשה על הסנגור, אשר מצד אחד הוביל את הנאשמת להודות בעבירה חמורה, ומצד שני אותו סנגור טען כנגד עובדות כתב האישום בו הודתה הלקוחה, בעצתו, וביקש להרשיעה בעבירה קלה – מהלך המנוגד להסדר עליו חתם. בית המשפט קבע כי הסנגור לא הסביר לנאשמת את משמעות הודייתה, ומכאן זו בוטלה.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *