תושב סכנין חשוד בזריקת רימון על מאפייה בביר אל-מכסור

שתף כתבה עם חברים
צילום ארכיון להמחשה

שוטרי תחנת שפרעם ביום חמישי האחרון את עלי גנאים (23) מסכנין, בחשד שהשליך רימון לעבר מאפייה ביישוב ביר אל-מכסור שבצפון (25 ינואר). למאפייה נגרם נזק אך לא היו נפגעים (25 ינואר).

המשטרה מייחסת לחשוד עבירות שיגור חומר נפיץ, קשירת קשר לפשע והיזק לרכוש במזיד. לאתר "פוסטה" נודע כי החשוד מסר גרסה בה הכחיש את הקשר לאירוע. למרות זאת, למחרת מעצרו הובא החשוד לבית משפט השלום בחיפה, שם ביקשה המשטרה מהשופט יעקב בכר להאריך את מעצרו בשישה ימים (26 ינואר).
נציג המשטרה, רס"מ עדי פתפות, ביקש להאריך את מעצרו של החשוד בשישה ימים. מהדיון בבית המשפט עלה כי המשטרה חוקרת מספר כיוונים.

המשטרה הגישה לבית המשפט דו"ח סודי, טענה שיש תיעוד של האירוע, והוסיפה כי "החקירה בראשיתה".
סנגורו של החשוד, עו"ד אברהים כנאענה, טען: "אולי רואים מי זרק את הרימון והוא בכלל לא דומה לחשוד, יכול להיות והרכב שמבצע את העבירה דומה לרכבו של החשוד. הוא מסכנין והאירוע בביר אל-מכסור… אין רקע, אין היכרות, אין סכסוך, אין כלום. החשוד מסכנין, מה לו ולביר אל-מכסור, לזרוק רימון על מאפייה? מדובר בחשד שאיננו מצדיק הארכת מעצר. החשוד נעדר עבר פלילי".

השופט יעקב בכר קבע כי קיים חשד סביר והאריך את מעצרו של החשוד עד 28 בינואר.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *