
הממשלה אישרה את מינוי ניצב קובי יעקובי, מזכירו הביטחוני של השר איתמר בן גביר, כממלא מקום נציב שירות בתי הסוהר.
הנציבה קטי פרי הודיעה כי תפרוש בתום שלוש שנות שירות, אך בעקבות המלחמה הציעה להאריך את שירותה – הצעה אותה בן גביר דחה בבוז. מפלגתו של בני גנץ הודיעה על התנגדותה למינוי המזכיר הביטחוני של בן גביר במקומה כממלא מקום.
גם לפני מינויה של פרי מונה לשב"ס ממלא מקום נציב בלבד, גונדר אשר וקנין שהיה בתפקיד מ"מ יותר משנתיים – סמל להתייחסות ממשלת נתניהו לארגון.
ניצב קובי יעקובי, בן 50, נשוי ואב לארבעה, שירת במשטרת ישראל 26 שנה. בשנים האחרונות היה מפקד מרחב ציון ומפקד תחנת מוריה במחוז ירושלים. בינואר 2023 מינה אותו השר לביטחון לאומי כמזכירו הביטחוני.
לדברי בן גביר, במסגרת תפקידיו עסק יעקובי בין השאר בהיערכות שב"ס לאירועי אלימות מול האסירים הביטחוניים, הכרזה על מצב חירום כליאתי, תקציבי שב"ס ועוד. בנוסף עסק יעקובי באמנה בין המשטרה לשב״ס בנושא ליווי עצורים ובסוגיית החסימה הסלולרית בבתי הסוהר הביטחוניים.
באוגוסט 2021 זכה ניצב יעקובי בעיטור המופת של משטרת ישראל, כאשר הוביל את פקודיו להציל חיי אדם, מפני שריפת ענק שהתפשטה בהרי ירושלים לכיוון המרכז הרפואי "איתנים".
יעקובי בעל תואר ראשון במדעי הרוח והחברה עם התמחות בקרימינולוגיה ובעל תואר שני בקרימינולוגיה מהאוניברסיטה העברית.
השר בן גביר מסר: "אני שמח שחברי השרים אישרו את המועמד שהמלצתי עליו. ניצב קובי יעקובי הוא האדם הנכון במקום הנכון ובזמן הנכון. ניצב יעקובי מכיר את הארגון ואת אנשיו, ובכוחו להביא רוח חדשה לארגון שעבר מספר משברים. שב״ס זקוק לאדם כמו יעקובי שיוביל לנחישות כלפי האסירים הביטחוניים, וימצב את הארגון כגוף ביטחוני חזק ואיכותי".









