
באתר "פוסטה" פורסם לראשונה כי שוטרי תחנת טירת הכרמל ערכו פעילות מבצעית בעיר וחשפו מעבדת הידרו ובה 297 שתילי קנאביס במשקל כולל של עשרות קילוגרמים, כמו גם ציוד רב לגידול הסמים (17 דצמבר).
כעת, לבית משפט השלום בחיפה הוגש כתב אישום נגד שלושת העצורים:
יצחק לוגסי (28) מחיפה
דוד שם טוב (27) מטירת הכרמל
תומר בוסקילה (32) מעתלית.
לפי כתב האישום, בחודש יולי אשתקד קשרו הנאשמים קשר לגדל סמים מסוג קנביס ולסחור בהם. לוגסי ושם טוב חתמו ב-10 ביולי על חוזה שכירות של דירה ברחוב אגמית בטירת הכרמל, לתקופה של שנתיים.
עוד עולה מכתב האישום, כי הנאשמים ציידו את הדירה בציוד ואביזרים לצורך הגידול. בחיפוש שהתבצע ב-17 בדצמבר בדירה, השוטרים תפסו כאמור את שתילי הקנאביס, במשקל נטו של 75.08 ק"ג. בכתב האישום נטען כי במקום נמצאו גם 169 גרם קנאביס מוכנים להפצה, בשווי של כ-8,450 שקל.
באישום שני נטען כי בין החודשים יולי עד דצמבר 2023 הנאשמים סיפקו ומכרו יחד סמים מסוג קנאביס ב-30 עסקאות. כתב האישום מפרט את העסקאות בהתאם לתאריך בהן בוצעו, כמות הסמים שנמכר, מחירם ולמי נמכרו.
בוסקילה מואשם באישום נוסף, שמייחס לו מכירת קנאביס בארבעה מקרים שונים בין מרס 2023 ועד מאי 2023.
מחומר הראיות בתיק עולה כי לוגסי נעצר בכניסה לדירה טרם החיפוש, ובעת החיפוש בדירה הגיעו למקום בנפרד שני הנאשמים האחרים שנעצרו שם. מפתח של הדירה נתפס בכיסו של שם טוב.
בתיק החקירה גם סרטון המתעד את החיפוש בדירה ופריקת הטלפונים של הנאשמים, שם נחשפה קבוצת וואטסאפ משותפת לשלושה שאותה פתח שם טוב. התכתובות בקבוצה זו עסקו בין היתר בפרטים שהופיעו בכתב האישום, ובטלפונים התגלו גם תכתובות עם גורמים נוספים המלמדות לכאורה על עיסוקם של הנאשמים בסחר.
זאת ועוד, טביעות אצבע של הנאשמים נתפסו על כלים בדירה.
יש לציין כי בחקירותיהם של "לקוחות" הם העידו כי רכשו סמים מלוגסי או מבוסקילה. בכל מקרה, לוגסי הודה בחקירותיו שהוא מגדל סמים בדירה וטען שהגידולים לצריכה עצמית ובמטרה "לסגור חובות" לגורמים עבריינים. עם זאת הוא שלל את הטענה לפיה הוא סוחר בסמים. לדבריו, שם טוב עזר לו לשכור את הדירה ולשלם שכירות וחשבונות, אך אין לו שותפים או עוזרים בגידול. בחקירה המסכמת, בה הוטחו בו הראיות בחשד לסחר, הוא שמר על זכות השתיקה.
שם טוב טען שאין לו קשר לדירה למעט העזרה שהעניק ללוגסי לשלם את השכירות, ולדבריו לא ידע למה הדירה משמשת. הוא הוסיף כי יתכן ונכח בדירה בעבר במסגרת עבודתו כקבלן בחברת כבלים, והכחיש קשר לסמים. כשהוטח בו כי הוא הקים את קבוצת הוואטסאפ – הוא שמר על זכות השתיקה.
בוסקילה טען כי אין לו קשר לדירה וכי הגיע אליה ביום מעצרו לבקשת לוגסי, כדי לסייע לו בהתקנה של מזגן. הוא הוסיף וטען כי ידע שלוגסי מגדל סמים, אך לו עצמו אין קשר לכך, מה גם שהוא מחזיק ברישיון לשימוש בקנאביס. בחקירות נוספות שמר על זכות השתיקה.
לשלושת הנאשמים, שמיוצגים על ידי עו"ד יובל זמר, אין עבר פלילי.










