
מהנדס בכיר בחברת טכנולוגיה רפואית, המשרת כקצין ביחידת נפגעים בצה"ל, עמד למשפט בתיק של אלימות במשפחה, לאחר שתקף את בנה הקטין של בת-זוגו.
לפי כתב האישום, הנאשם ואמו של הקטין, בן 12, גרים יחד עם ילדיהם מנישואים קודמים. הקטין ביקש להתעמל באחד מחדרי הבית, אך הנאשם סירב לבקשתו, ובתגובה הקטין קילל אותו. על מנת למנוע מריבה, האם הציעה לקטין לרדת לחניית הבניין ולהתאמן שם, אולם בן זוגה רץ אל הילד, תפס אותו בידיו, חנק אותו והיכה אותו באגרופים בראשו.
הקטין ניסה להימלט, אך הנאשם שב ותפס אותו, תוך שהוא ממשיך להכותו, כאשר האם מנסה להפריד ומושכת בחולצתו של הנאשם כדי שיחדל. במקביל התקשרה האם לאביה ומסרה שהנאשם היכה את הקטין. הסבא לקח את הילד לבית חולים שם הוא נבדק. כתוצאה ממעשי הנאשם, נגרמו לו שטף דם ושפשוף במצח, שפשופים בצוואר ונפיחות ביד ובברך.
בשלב השימוע שנערך לנאשם התנהלו דין ודברים בין הסנגור, עו"ד יובל זמר, לבין נציגי פרקליטות מחוז מרכז, והצדדים גיבשו הסדר טיעון לפיו הנאשם (50) יודה בעבירה של תקיפת קטין וגרימת חבלה של ממש על ידי אחראי.
הפרקליטות הסכימה במסגרת ההסדר, כי שירות המבחן יבחן את אפשרות ביטול הרשעת הנאשם. עוד הוסכם, שבמידה והתסקיר יהיה חיובי, לא ייפתחו לנאשם תיקים נוספים והוא יירתם להליך טיפולי – הפרקליטות תאמץ את המלצת קצין המבחן.
שופט בית משפט השלום בכפר סבא, אביב שרון, הגדיר את התסקיר שהתקבל כ"חיובי ביותר". הנאשם עובד כמהנדס בתחום ציוד רפואי, ובימים אלה הוא נמצא בשירות מילואים פעיל וממלא תפקיד בהתנדבות ביחידה שמטרתה לתת סיוע לנפגעי צה"ל ולבני משפחותיהם. ההגנה הגישה מכתבי המלצה מצד מפקדו של הנאשם ומצד רופא שעובד איתו.
שירות המבחן המליץ להמנע מהרשעת הנאשם, מאחר שתיק האלימות היה אירוע חריג וחד פעמי, ולא נפתחו כנגדו תיקים נוספים. שירות המבחן התרשם שהנאשם אינו מאופיין בדפוסים אלימים או אימפולסיביים, וציין את הסכמתו להמשיך בטיפול בו החל.
השופט שרון ציין אף הוא כי זו הסתבכות ראשונה של הנאשם עם החוק, אשר אינה מאפיינת את דפוסי חייו עד כה.
לבסוף, בית המשפט אימץ את הסכמת הצדדים להימנע מהרשעת הנאשם, אך חייב אותו לבצע 100 שעות עבודה לתועלת הציבור (של"צ) תחת צו מבחן (29 נובמבר).
עו"ד זמר מסר בתגובה כי הסדר הטיעון גובש בשלב השימוע, ואפשר סיום התיק באופן חריג ללא הרשעה. לבקשת ההגנה, בית המשפט נתן צו איסור פרסום על שם הנאשם".











