בן גביר סייר באגף מחבלי הנוחבא וראה את חזונו מתגשם

שתף כתבה עם חברים

חמאס הרצחני כפה על ישראל את חזון המדינה המיליטריסטית שהיא ניסתה להמלט ממנו. בן גביר הביע תקווה כי השלב הבא הוא אישור חוק עונש מוות. נציבת שב"ס: "גאה בסגל המונע פתיחת חזית נוספת מבתי הסוהר הביטחוניים" * 200 אלף בקשות לרשיון נשק הוגשו בחודש – כמות זהה ל-20 שנים

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר סייר עם נציבת שב"ס קטי פרי וקצינים בכירים באגפים בהם מוחזקים רוצחי הנוחבא במתקן כליאה במרכז הארץ.

אחרי 7 באוקטובר, על רקע אירועי המלחמה והחשבון עם ארגון חמאס, חזון בן גביר מתגשם – שינוי תנאי הכליאה של האסירים הבטחוניים, המחבלים, באופן רחב. ראשונים לכך הם כוחות הנוחבא, המחבלים מהשבת השחורה.

בהודעת המשרד לבטחון פנים נכתב כי בן גביר "ראה מקרוב" את התנאים המינימליים בהם הם מוחזקים. "רוצחי הנוחבא לא צריכים לראות טיפה אחת של שמש", כתב בן גביר. "כך צריך לעשות למי שטבח בנשים, ילדים וזקנים. אני מגבה את נציבת שב"ס שמבינה את גודל השעה, ותפעל ביד קשה נגדם".
השר נפגש גם עם סוהרי וסוהרות המשמרות המשרתים באגף, ונפגש עם לוחמי יחידת העלית מצדה.

בהמשך השר פירט: "בהתאם להנחייתנו המחבלים מקבלים את מקסימום התנאים המחמירים: שמונה מחבלים אזוקים בתא חשוך, מיטות ברזל, שירותים בחור ברצפה והמנון התקווה שמתנגן כל העת ברקע".
הוא הזכיר גם את חוק עונש מוות למחבלים שעולה בכל קדנציה על ידי ח"כים מהימין הקיצוני ונחשב רעיון סהרורי עד החודש שעבר – ועתה מצטייר כאפשרות ריאלית על פי דעת הקהל.
"אני מקווה שבקשתי לקיים דיון בקבינט אודות חוק עונש מוות למחבלים שכבר העברנו בקריאה טרומית תיענה, ונוכל להחיל אותו על המרצחים השפלים", כתב בן גביר.

חמאס הרצחני כפה על ישראל את התגשמות החזון שהיא ניסתה להמלט ממנו – חזון המדינה המיליטריסטית על חשבון ערכי הליברליות שהטרור הביס.
נציבת בתי הסוהר, רב גונדר קטי פרי אמרה אתמול לאחר הסיור המשותף עם השר, כי "בתי הסוהר הביטחוניים מהווים חלק בלתי נפרד ממאמצי המלחמה. שב״ס קולט אלפי כלואים מאז פרוץ הלחימה (חלקם מיהודה ושומרון, ז.ק). סוהרי וסוהרות שב"ס מבצעים עבודתם כחלק מהמאמץ המלחמתי במקצועיות, נחישות וללא פשרות, על מנת למנוע הפרות סדר ופעולות פח"ע במתקני הכליאה ומתוכם".

גם פוטו אופ. בן גביר מקבל הסברים מהנציבה קטי פרי (צילום רשמי)

הנציבה הוסיפה בנושא החזקתם של המחבלים: "מדובר באתגר מורכב, בעמידה יומיומית מול העצורים המסוכנים והאכזריים ביותר שידע הארגון. לסוהרי הביטחון חוסן ונחישות, סביבת עבודתם מכשירה אותם לעמידה איתנה, גם מול איומים ישירים. אני גאה בסגל שלי, מכירה את יכולותיו ויודעת שהם מבצעים משימתם על הצד הטוב ביותר אל מול נסיבות לא פשוטות, בפעולה למניעת פתיחת חזית נוספת מתוך בתי הסוהר הביטחוניים".

הבוקר פרסם המשרד לביטחון לאומי כי מפרוץ הלחימה הוגשו לאגף כלי ירייה 236 אלף בקשות חדשות לרישיון נשק פרטי – כמות זהה לכמות המוגשת ב-20 שנות פעילות.
מפרוץ המלחמה הונפקו כ-31 אלף אישורים לנשק לאזרחים אשר עמדו בתבחינים החדשים . בתוך כך, למעלה מ-18 אלף אזרחים כבר מימשו את האישור שקיבלו, עברו את התהליך המלא ורכשו אקדח.
האגף לרישוי כלי יריה במשרד מציג נתון גבוה של הנפקת כ- 1,700 רשיונות לנשק בממוצע בכל יום, החל מראשית חודש נובמבר.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *