
באתר "פוסטה" פורסם כי עקב המצב הביטחוני, השופטים במשפט זגורי ושותק החליטו להעביר את הדיונים לבית המשפט המחוזי בתל אביב. ואולם, בעקבות דיון סוער שהתקיים השבוע במחוזי תל אביב, חלה תפנית בסיפור וכעת הוחלט להחזיר את ההליך למחוזי באר שבע.
במקביל, לאחר שעו"ד אביגדור פלדמן ביקש להשתחרר מייצוגו של זגורי עקב נסיבות רפואיות, השופטים הורו כי רופאו האישי של הסנגור הוותיק יתייצב בבית המשפט, ותיקו הרפואי של הסנגור יובא לעיון השופטים.
בדיון שהתקיים ביום שלישי בבית המשפט המחוזי בתל אביב, הרכב השופטים הודיע כי לא יאפשר שיבוש של ההליך המשפטי, ווכי המשפט יימשך כמתוכנן (7 נובמבר). הודעת השופטים הובילה לדיון סוער.
תחילה, בתגובה להחלטה להמשיך את המשפט חרף מצב החירום שהוכרז במערכת בתי המשפט עם תחילת המלחמה, זגורי הטיח בראש ההרכב, השופט נתן זלוצ'ובר: "זו מלחמה, למה לסכן אותנו בכבישים?!".
הנאשם משה רובין הוסיף: "את כל הדיונים שלך העברת לתל אביב? אה רק אנחנו. אנחנו מיוחדים".
זגורי המשיך ואמר: "אל תסכן אותי, תסכן את עצמך. מה אתה מסכן אותנו?".
רובין הצטרף לדבריו של שותפו לתיק: "אתה לא מצליח להרוג אותנו בתיק, אתה רוצה להרוג אותנו בכביש?".
השופטים הגיבו לפרוטוקול: "אם הגענו לבית המשפט בתל אביב מבאר שבע ומאשקלון, אין מניעה שגם אחרים יעשו כך".
כידוע, שלושת עורכי הדין של זגורי מבקשים להשתחרר מהתיק. עו"ד פלדמן התייצב לדיון, וכך גם עו"ד משה שרמן שבמשך תקופה ארוכה מנסה להשתחרר מייצוגו של זגורי. מי שלא נכחה בדיון היא עו"ד אליז קסנטיני, שביקשה אף היא להשתחרר מייצוגו של זגורי, ובמשך תקופה ארוכה מנסה להסביר כי היא רק מסייעת לעו"ד פלדמן.
בהקשר זה, הסנגורים של הנאשמים האחרים הודיעו כי לא יחקרו את העדים בדיון.
בהמשך, רובין שב והטיח בראש ההרכב, השופט זלוצ'ובר: "תן לניבי (זגורי) את הזכויות שלו, יחקרו לפי הסדר, הכל פה מכור, מכור, מכור".
לאחר דברים אלו, השופטים הורו להוציא את רובין מהאולם, מה שגרם לזגורי ואהרון איטל לצאת גם הם מהדיון, על דעתם, מתוך סולידריות עם רובין. האחרון המשיך ואמר: "כל המדינה לא עושה דיונים, אתה אובססיבי אלינו".
לאור סירובם של הסנגורים לחקור את העדים, שבו והודיעו השופטים: "לא נמסור את מפתחות בית המשפט לא לנאשמים ולא לעורכי דין. המשפט נמשך".
בשלב הזה, עו"ד שרמן שב והתנער מהייצוג של זגורי. "אני לא חוקר. אני מכוח אינוס יושב באולם הזה. כמה חודשים כבר אונסים אותי באולם הזה, מה שחשוב זה רק ההרכב… אני גם אומר בצורה חד משמעית, שאני לא אחקור ולא איחקר. אני פה ולא פה, אבל אני מודיע שמבחינה מהותית אני לא מייצג אותו… ולגבי החומר, אתה חושב שאחרי שבעה שמונה חודשים אני זוכר משהו?".
עורכי הדין של יתר הנאשמים שבו והצהירו שלא יחקרו את העדים.
עכשיו התייחסו השופטים לקושי הרפואי של עו"ד פלדמן לנסוע לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שלוש פעמים בשבוע. הם ציינו כי כדי להקל על עו"ד פלדמן, וגם בשל מצב החירום, התיק הוחרג ונקבע שיתנהל במחוזי תל אביב. השופטים אמרו בהקשר זה, כי בשל העברת המשפט אין כל הצדקה לכך שעו"ד פלדמן לא יחקור עדים.
אחר כך, בשל הסירוב של הסנגורים לחקור עדים, השופטים הודיעו כי הם רואים בכך ויתור על חקירה נגדית.
לאחר הפסקה של כשעתיים בדיון, השופטים ניסו לחדש אותו, אך נוכח המשך הסירוב של הסנגורים לחקור עדים, הדיון הגיע לסיומו ונקבע כי דיון נוסף יתקיים היום (9 נובמבר).
ואולם, אחד הסנגורים, עו"ד משה יוחאי, הגיש בהמשך בקשה לביטול הדיון היום, עקב מחלה. תגובות ובקשות שונות לגבי הדיון הוגשו על ידי סנגורים נוספים.
נראה כי ריבוי הבקשות וההתנהלות בדיון הסוער הקודם, הובילו בסופו של דבר את השופטים להחלטה דרמטית נוספת: מעתה הדיונים ישובו להתנהל בבית המשפט המחוזי בבאר שבע, פעמיים בשבוע במהלך תקופת החירום.
השופטים גם הודיעו על ביטול הדיון המהותי היום, והוסיפו כי יתקיים דיון רק בבקשתו של עו"ד פלדמן להשתחרר מהייצוג מטעמים רפואיים.
בצעד שניתן להגדיר כתקדימי, השופט זלוצ'ובר ביקש לזמן לבית המשפט את רופאו האישי של עו"ד פלדמן, ולהביא בפניו גם את התיק הרפואי של הסנגור הוותיק. זאת על מנת שהשופטים יוכלו לעיין בו במידת הצורך. השופטים קבעו כי הדיון בסוגיית התיק הרפואי יתקיים בדלתיים סגורות.
בתגובה להחלטת השופטים הודיע עו"ד פלדמן כי מדובר בהחלטה שאינה חוקית ואין בדעתו לקיים אותה.
השופט דניאל בן טולילה מתח ביקורת על תגובת עו"ד פלדמן ואמר: "נביא זאת במכלול השיקולים".
כפי שצוין, היום התקיים דיון בבקשתו של עו"ד פלדמן בדלתיים סגורות. במקביל, השופטים קבעו שדיון ההוכחות הבא יתקיים ב-13 בנובמבר בבית המשפט המחוזי בבאר שבע, ואליו יתייצבו או יובאו כל הנאשמים.
את הנאשמים בתיק מייצגים גם עורכי הדין דורון נוי ויהלי שפרלינג ממשרד נוי סננס שפרלינג חצרוני, ועו"ד עינב יתח.















ממה שאני מבין בכתבה זה שעורכי הדין מנסים לדחות את המשפט כמה שיותר ולחבל בקצב המשפט . אבל מה הסיבה רוצים לרצוח את השופט או את העדים בזמן הזה ?
רוצחים אכזרים ברמה של חמאס .
נותנים להם לנהל את המשפט.
ועורכי הדין החלאות עושים הכל חוץ מלהיות עורכי דין.
השופטים הפחדנים?
תשאירו אותם בצינוק. ותמשיכו את המשפט.
גם בלי עוכרי הדין.
ממש קרקס
פשוט ביזיון ממש איזה עו"ד משתפי פעולה עם עבריינים מעניין כל הסיפורים האלה של העו"ד האנשים האלה אחראים לרצח ואתם העו"ד מנסים לחלץ אותם במשחקים תתביישו לכם תתפטרו ולכו תחפשו מקצוע אחר האנשים האלה צריכים להיות כל החיים בבית סוהר
עוכרי דין שמתנהגים ומתנהלים מכמו משפחת פשע , רק כסף לעינהם . לא חוק ,לא משפט ו לא צדק .