הותר לפרסום שם העורך-דין משפרעם ששיבח את חמאס על "השמדת הכובש"

שתף כתבה עם חברים
עו"ד סארי חוריה (צילום: דוברות המשטרה)

הבהרה: בידיעה המקורית הופיעה בטעות לזמן קצר תמונתו של עו"ד סארי חורי,
אנו מבקשים להבהיר שעו"ד חורי הוא אינו העורך דין החשוד, ומצרים על הפרסום. 

בית המשפט המחוזי בחיפה קיבל את ערר המשטרה והתיר לפרסם את שמו של עו"ד סארי חוריה, מזכיר מפלגת חד"ש בשפרעם, שנעצר בחשד שהילל את חמאס ברשתות החברתיות.

עו"ד חוריה, מזכיר מפלגתו של ח"כ איימן עודה בשפרעם, כתב ש"אין פתרון מלבד השמדת הכובש" והילל את "המכה האלוהית שהנחיתה תנועת 'ההתנגדות האסלאמית', מכה ששברה את גישת העליונות הישראלית ואת ההפסדים הערבים אל מול הכיבוש הישראלי", כפי שכתב העו"ד.
החשוד הוסיף ש"מכה זו היא סימן לסיומו של המשטר", וציטט את תעמולת "גדודי אלקסאם" כי לפצצות הישראליות בעזה "אין תוצאות", והמשכן יביאו להוצאתם להורג של בני הערובה הישראלים.

שופט בית משפט השלום בעכו, זיאד סאלח, האריך שלשום את מעצרו של העו"ד, אך אסר לפרסם את שמו כדי "להגן על שמו הטוב". כאמור, השופט אבי לוי מבית המשפט המחוזי התיר את שמו של חוריה לפרסום.
השופט לוי כתב שבפרסומים של מזכיר חד"ש יש פוטנציאל מסית למעשי טרור נפשעים נגד אזרחי המדינה, והאינטרס הציבורי לפרסום הוא מובהק להרתעה ומניעה – כדי להניא אחרים מלפרסם פרסומים דומים.
לדברי השופט, "שום עם המצוי בעיצומה של לחימה קשה, כאשר סכנה קיומית מרחפת מעל ראשו וחייליו, טובי בנינו הנלחמים יום יום ושעה שעה מעבר לקווי האויב כדי להשיב לכולנו את הביטחון, אינו יכול לסבול גילויי עידוד שבח או הסתה של האויב בתקופה שכזו ולהבליג".

video
play-sharp-fill
בסרטון: מעצרו של העורך דין החשוד

כמו כן כתב השופט בהחלטתו: "שום עם איננו יכול לאפשר ליבוי היצרים והורדת המחסום בפני מלחמות פנימיות, הפגנות אלימות ופגיעה בחיי אדם או במרקם החברתי העדין המרכיב אותו. הצורך למנוע ליבוי יצרים וקריאות לאלימות מתעצם והופך לעניין קיומי ממש. ההליכים המשפטיים כגון אלה חייבים להיות פומביים".

השופט לוי דחה את בקשת סנגוריו של חוריה, עורכי הדין נמיר אדלבי והאני טנוס, להתחשב בנזקים הצפויים לו. הסנגורים הביעו חשש שפרסום חוזר של הדברים שכתב ודבר מעצרו יפגעו בפרנסתו כעורך דין, משום שחלק מלקוחותיו יהודים. לדבריהם, קיים גם חשש לאיומים מצד "קיצונים יהודים".

בשורה התחתונה, איסור הפרסום כאמור התבטל.
יש לציין כי במקביל, שופט המעצרים התורן בבית משפט השלום, עמית רוזינס, האריך את מעצרו של חוריה בשנית, עד 12 בנובמבר.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *