מאז תחילת המלחמה ופינוי רוב תושבי שדרות מבתיהם, כוחות משטרה רבים ממגוון יחידות מבצעיות, לצד שוטרי תחנת שדרות, מבצעים פעילות בעיר במטרה לתת מענה מיטבי וביטחון מלא לאזרחים שבחרו להישאר בבתיהם. לצד טיפול בעשרות זירות נפילת רקטות, הכוחות אמונים גם על מניעת עבירות רכוש וביזה.
לפי המשטרה, בסוף השבוע האחרון נאלצו שוטרי תחנת שדרות, יחד עם שוטרי יחידת יואב של המחוז הדרומי, לטפל במספר זירות בהן נעצרו חשודים בעבירות פליליות.
כך למשל, ביום שישי הוזעקו שוטרים לסניף של רשת "רמי לוי" בעקבות דיווח על חשד להתפרצות (3 נובמבר). השוטרים עצרו במקום "על חם" את תושב העיר סטפן דוידוב (42), בעת שגנב בקבוקי אלכוהול בשווי אלפי שקלים, לאחר שפרץ את הוויטרינה בה הוחזקו הבקבוקים.
המשטרה מייחסת לחשוד עבירות פריצה וגניבה, החזקת סכין והיזק לרכוש. החשוד טען ביחס לסכין כי החזיק בה לצורך הגנה עצמית על רקע המצב הביטחוני. ביחס למוצרים שגנב הוא טען, כי שהה בביתו במשך חודש ללא אוכל ושתייה, ורוב בתי העסק סגורים בשל המלחמה.
מעצרו הוארך עד 7 בנובמבר.
עוד קודם לכן, לפנות בוקר יום חמישי, במהלך פעילות של שוטרים בעיר הם הבחינו במונית שהתנגשה בעץ (2 נובמבר).
בפעילות מהירה נעצרו לחקירה שני תושבי שדרות שלפי החשד גנבו את המונית, מבירור שנעשה מול הבעלים של המונית עלה, כי הוא התפנה מהעיר בשל המלחמה והשאיר את המונית שלו בחניה.
בדיון בעניינו של אחד החשודים, יורי בביז'ייב, המשטרה טענה שהחשוד ניצל הזדמנות של פינוי תושבים וגנב את המונית, תוך שנהג בגילופין יחד עם אחרים. סנגורו, עו"ד דניאל שוואב ממשרד עו"ד איתן פרידמן, הכחיש את המיוחס למרשו.
מעצרו של חשוד זה הוארך והיום יתקיים בעניינו דיון נוסף (5 נובמבר).

אתמול, יום שבת, שוטרים קיבלו דיווח על חשד להתפרצות לחנות נוחות בכניסה לעיר (4 נובמבר). בתגובה מהירה הצליחו השוטרים לאתר חשוד, אבדולאח טז'ייב (45), שעזב את המקום כשברשותו שקית ובה בקבוקי אלכוהול שלפי החשד גנב מהמקום.
החשוד, שמיוצג על ידי עו"ד ירין סולאש, נחקר בחשד לפריצה ומעצרו הוארך עד 8 בנובמבר.
אתמול ביצעו השוטרים נעצר נוסף, של צעיר בן 20 משדרות, בחשד שבשבוע שעבר הלין בדירה שהוא שוכר בעיר שני תושבי עזה. הוא נחקר במשטרה והיום יובא לבית המשפט בבקשה להאריך את מעצרו (5 נובמבר).









