
המשטרה פתחה בחקירה בעקבות חשד לניסיון הונאה חמור בשעת מלחמה וסיכון חיילי צה"ל.
חברת בטחון ישראלית בבעלות איש משטרה לשעבר, ניצלה את מצב החירום והטיסה לארץ משלוח אפודי מגן מפולין שאינם עמידים לפני קליעי רובה סער פשוט. החברה ניסתה למכור את האפודים לחיילי המילואים, באמצעות יוזמות אזרחיות שהתארגנו בימים האחרונים להשלמת ציוד לחימה.
מעבר לחשד לסיכון חיים, מדובר לפי החשד גם בעוקץ תרומות של מיליוני שקלים שנאספו מאזרחים ומתנדבים – והכל בשעת מלחמה.
ביומיים האחרונים הוגשה תלונה בתחנת משטרת הראל של מחוז ירושלים, על ידי קצין מילואים שפעל לארגן רכישה של כמות גדולה של אפודים קרמיים לחיילי צה"ל מכספי תרומות.
הקצין קיבל פנייה מנציגי חברה ישראלית המכנה עצמה CAA, שטענו כי ביכולתם לספק כמות גדולה של אפודי מגן ברמה גבוהה, באמצעות ספק מחו"ל. מבדיקות שערך הקצין מול הגורמים בחו"ל עלה חשדו כי מדובר בציוד מיגון לא תקני, ואז פנה למשטרה.

מיד עם קבלת התלונה נפתחה חקירה שהועברה לטיפול יחידת ההונאה במחוז ירושלים. בבדיקה מהירה שנערכה מול צה"ל ומשרד הביטחון, התברר כי מדובר בחברה העוסקת בייבוא ציוד לחימה מחו"ל, שנמצאת בקשיים כלכליים. לפי החשד, החברה ניסתה לשווק כבר בעבר ציוד מיגון אישי פגום לצבא אוקראינה, שסירב לקבלו בשל ליקויי מיגון שהתגלו בו.
בבדיקה ראשונית עם גורמי צה"ל, התברר כי בעל החברה מסר חוות דעת החשודות כמזויפות, ולפיהן מדובר בציוד שעמיד לפגיעות קליעים ברמה גבוהה, בעוד שבדיקת מעבדה מהירה שבוצעה בארץ הראתה שזה אינו המצב.
בנוסף, לפי החשד, החברה פעלה על מנת למכור את הציוד למספר גופים נוספים, בהם האגודה למען החייל.
בעקבות החשדות ופעולות חקירה נוספות, הבוקר עצרו בלשי ימ"ר ירושלים את מנהל החברה, בן 56 מתל אביב. בנוסף נעצר צעיר בן 21 בחשד למעורבות בהונאה.
בנוסף הוקפא חשבון החברה ובו מאות אלפי שקלים, והמשטרה פועלת מול המכס לעיכוב ובדיקה של משלוח הציוד שהגיע הלילה מחו"ל לישראל דרך האוויר.
מפקד יחידת ההונאה במחוז ירושלים, רפ"ק אלי ליבקינד, ציין: "החקירה בראשיתה. ככל שהחשדות יאומתו, הרי שמדובר בניצול ציני, מכוער ופסול של כספים שנועדו לצורך תמיכה וחיזוק לוחמנו במסגרת המלחמה המתנהלת בימים אלו. אספקת ציוד פגום או לא תקני לחיילינו עלולה הייתה לסכן אותם בשעת מלחמה".
ברשת פורסמה הודעה על ידי חלק מהמתלוננים: "שימו לב, לגבי רכישה של אפודים קרמיים וציוד צבאי עצמאי! אנחנו העברנו תרומה של 135,000 שקל לחברה 'צבאית' שהיתה אמורה לספק למספר יחידות צבאיות, ואחרי יום קיבלנו תשובה שהם מבטלים את ההזמנה כי אין חומרי גלם. הכסף לא הוחזר. בבדיקה לעומק הסתבר שמדובר בנוכל שעומד מאחורי העוקץ הענק בכל רחבי המדינה".

עדכון הארכת מעצר (13 אוקטובר)
שם החשוד הוא משה מייקל עוז. בבקשה להחזקת מחשב ותפוסים שהוגשה נכתב: "החשוד, בעל חברת CAA יחד עם אחרים, החלו ביבוא של לוחות מיגון שאמורים לשמש את חיילי צה"ל בעת המלחמה בה אנו מצויים. מחומר החקירה עולה כי המשיב השתמש במסמכים מזויפים על מנת להראות כי המוצרים אותם רצה לספק עומדים בתקן וניתנים לשימוש.
"נערכה בדיקה ללוחות המיגון על ידי צה"ל, ונמצא כי אינם עומדים בקריטריונים (פגיעים לחדירת קליעים, ז.ק) ועלולים לסכן חיי אדם".
עוז חשוד בעבירות סיכון בזדון של אספקה לכוחות מזוינים בעת מלחמה, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, זיוף בכוונה לקבל דבר בנסיבות מחמירות ושימוש במסמך מזויף.
המשטרה ביקשה להאריך את מעצרו ב-11 ימים.
חוקרי יחידת הונאה ירושלים חנן מנולסון וגלי בראשי הוסיפו פרטים: "עקב גיוס מילואים מהיר, נוצרו פערים בציוד לחימה. חוסר זה הביא ליוזמות פרטיות לרכישת ציוד והעברתו לכוחות. המשיב הינו בעלים של חברה העוסקת במכירת ציוד טקטי, ומאז פרוץ הלחימה החל בשיווק אקטיבי ושכר עובדים חדשים לשיווק מוצריו לגורמים פרטיים, תוך הצגתו כספק מאושר של משרד הביטחון.
"החשוד טען שיש ברשותו פלטות מיגון שיכולות להגן מכל כלי הנשק, אסף מקדמות מתורמים רבים, ותורם אחד מימן הבאת מטוס שלם עם המשלוח.
"המשיב ניסה בדרכים שונות להתחמק מבדיקת מעבדה ובדיקה צה"לית. אחרי שנודע על המשלוח, צה"ל ביקש לבצע את הבדיקה עם כלים משלו ולא במעבדה. בנוסף, מנהל מעבדה בליסטית שעובד עם צה"ל התריע שקיבל מסמך בדיקה מזויף מטעם החברה".
לפי חוקרי המשטרה, "אתמול נחת בנתב"ג מטוס עמוס 13,000 פלטות מיגון מפולין אותם התכוון המשיב למכור לתורמים פרטיים, שבתורם יעבירו אותם לכוחות. בשלב זה החשוד נעצר. המטען נתפס וצה"ל ערך בדיקה לבחון עמידת הציוד בתקנים שאמורים להגן על הלוחמים.
"הבדיקה הראתה באופן נחרץ שהפלטה אינה עמידה אף בפני ירי הכי פשוט. המסקנה המידית ששימוש בלוחות המיגון היה מביא להרג חיילי צה"ל" – כך לפי דברי המשטרה בבית משפט.
בחקירתו, המשיך בעל החברה משה עוז להתעקש וטען שמדובר בציוד טוב יותר מהציוד הקיים בצה"ל, וטען כי ברשותו סרטוני ניסוי.
לפי נציגי המשטרה, "מדובר במשיב שעבור בצע כסף היה מוכן לסכן כמות לוחמים ולפגוע במאמצי הלחימה של המדינה, ותוך כדי לגזול אלפי שקלים מאזרחים טובים שרצו לסייע לצה"ל. מדובר באדם מסוכן לציבור ולמדינה. העבירה של סיכון אספקה לכוחות צבא בעת מלחמה דינה עשר שנות מאסר". כמו כן הוסיפו כי גם אם יש לו אישור יבוא קודם, החשוד אינו מהווה ספק של משרד הביטחון כפי שהציג עצמו.
חשוד נוסף שנעצר הוא עובד צעיר זוטר שגויס על ידי עוז לקידום המכירות, והוא שוחרר.
סנגורו של עוז טען בבית המשפט: "מדובר באדם שכל חייו עשה למען הביטחון, וכבר מרשיעים אותו. אולי החשוד בעצמו הולך שולל על ידי הספק? מסמכי בדיקת הציוד הגיעו מפולין. איזו ראיה יש שהוא ידע שהציוד פגום? החשוד שירת 14 שנה במשטרה".
נציגי המשטרה השיבו בבית משפט: "זו נסיבה מחמירה ולא מקלה".
הסנגור טען גם כי בניו של החשוד משרתים כעת בצה"ל ואחד מבניו בגבול עזה.
נציג המשטרה השיב: "זה לא נכון".
שופט בית משפט השלום בירושלים, דוד שאול גבאי ריכטר סיכם: "גם לאחר ששמעתי בקשב את טענות הסנגור ועיינתי במסמכים שהגיש, נחה דעתי כי החשדות המיוחסים למשיב מבוססים היטב". מעצרו של עוז הוארך עד יום חמישי הבא (19 אוקטובר).










זה איש גנב, גנב לעובדים שלו כספי פנסיות, לא שילם משכורות, כל העובדים שלו תובעים אותו. מ"ע חייב מיליוני שקלים בארץ לספקים, חובות במס הכנסה, מעלים מיסים במיליונים. יש לו יאכטה ומטוס פרטי שקנה מעקיצות על האוקראינים שניסה למכור להם את אותן פלטות שניסה לזייף מול הצבא שלנו. פשוט בושה וחרפה.