
שופט בית משפט השלום בירושלים ביטל כתב אישום שהגישה המדינה נגד פעיל הליכוד רמי בן יהודה, בטענה שאיים על בנה של התובעת הראשית בתיקי נתניהו, עו"ד ליאת בן ארי (שווקי).
בן יהודה פרסם סרטון ברשתות החברתיות בו פנה לתומר שווקי, בנה של בן ארי ואמר: "אנחנו מחפשים אותך". בשל זאת הוגש נגדו כתב אישום בעבירת איומים.
השופט דוד שאול גבאי ריכטר קיבל היום את בקשת הסנגוריה הציבורית, וקבע שכתב האישום אינו מגלה עבירה. השופט כתב: "יש לבכר את עקרון חופש הביטוי על-פני עקרונות מוגנים אחרים, כגון שלוות נפשו של האדם… ומוטב שכתב האישום לא היה מוגש כלל".
הפרשה החלה בהפגנות שערכו פעילי ימין ליד ביתה של בן ארי לפני שלוש שנים. הפעילה אורלי לב פרסמה תיעוד מההפגנות, כאשר באחד הסרטונים נראה צעיר מתעמת עם שוטר. לב טענה כי זהו בנה של בן ארי דווקא, וקראה לחקירתו בגין תקיפת שוטר. הטענות היו שקריות – בנה של בן ארי לא היה באזור באותה שעה – ובית משפט קיבל אז את בקשת האם – התובעת בן ארי להוציא צו הטרדה מאיימת נגד אורלי לב (במסגרת הליך אזרחי), ולב נאלצה למחוק את הפרסומים.
בן יהודה לא שקט, והגיע לבית המשפט לתמוך בלב. אחר כך העלה סרטון בן 40 דקות לחשבון הפייסבוק שלו בשם "הימין עם בנימין". בחלק קטן מהסרטון, דיבר בן יהודה על פניית בן ארי לבית המשפט. הוא הרים את קולו וטפח על החזה מספר פעמים: "ראיתם במשפט של אורלי לב על מה פרקליטת מדינה הייתה מועמדת? תובעת ראשית? הולכת על ציוץ! אז אני אגיד – הלו איפה הבן שלך? בואי תגלי לנו איפה הבן שלך נעלם? שוויקי איפה נעלם? קברת בן ארי?… על מה בזבזו שבע שעות? על פוסט שאורלי רשמה? איפה שווקי? תומר שווקי איפה אתה? אנחנו מחפשים אותך! הלו! הבן של ליאת בן ארי אתה, בוא תגיד לנו מה הבעיה".
המדינה טענה כי אמירות אלה מבססות עבירת איומים – מה עוד שבן יהודה חזר על דברים, שאמירת דומים להם נאסרה על אורלי לב. כתב האישום הוגש באמצעות תביעות להב של המשטרה.
עו"ד עדן פוליטקין מהסנגוריה הציבורית טענה כי האמירות חוסות תחת חופש הביטוי, במסגרת הבעת דעתו הפוליטית של הנאשם.

השופט ריכטר מתח ביקורת על התביעה: "אין חולק כי הדברים נאמרו בהקשר של הבעת דעה פוליטית, שחוסה תחת חופש הביטוי, שהיא זכות חוקתית…
"הנאשם הוא פעיל פוליטי הנוהג להפגין למען ראש הממשלה מר נתניהו, וכנגד ההליכים המשפטיים המתנהלים נגדו. היבט זה מעצים את היות האמירות חלק מדעתו הפוליטית של הנאשם הכוללת גם ביקורת על רשויות התביעה, ביקורת שהיא חלק מהותי מחופש הביטוי במדינה דמוקרטית".
השופט כתב בתמיהה: "מה אמר הנאשם? הנאשם שאל היכן בנה של המתלוננת, 'שתגלה' היכן הוא ולאן נעלם. לאחר מכן אמר 'אנחנו מחפשים אותך… בוא תגיד לנו מה הבעיה'.
לפי השופט ריכטר, ניתן לפרש את האמירה כקריאת תיגר על בנה של בן ארי, כאשר הנאשם מתגרה בו לבוא ולמסור את גרסתו לטענות שהעלתה נגדו אורלי לב (כאילו הוא תקף שוטרים) . פרשנות זו פועלת לטובת הנאשם, קבע השופט. "על המעשה או ההתבטאות להיות מאיימים באופן מובהק – כזה שיחצה את הרף הפלילי. אלא שאין זה המקרה שלפנינו. הסעד הראוי הוא ביטולו של כתב האישום".
בתגובה לפסק הדין, הפרקליטות מסרה: "בשנים האחרונות פרקליטים ופרקליטות רבים, זוטרים ובכירים כאחד ובהם ליאת בן ארי המשנה לפרקליט המדינה, מוצאים עצמם חשופים למתקפות, הטרדות ופרסומים מכפישים בבמות שונות. אותם פרקליטים משרתי ציבור, העושים מלאכתם נאמנה בייצוג המדינה, מוצאים את עצמם ולעיתים גם את בני משפחתם, נתונים למתקפות והשמצות, על רקע עבודתם בפרקליטות המדינה.
פרקליט המדינה מבקש לחזק את ידי ליאת בן ארי וכלל הפרקליטים המותקפים, ולהבהיר כי הפרקליטות לא תאפשר כל פגיעה שיש בה להוביל להחלשת מערכת אכיפת החוק, ובכוונתה להילחם בתופעה בכל הכלים העומדים לרשותה".









