היחידה הארצית לחקירות בינלאומיות (יאחב"ל) בלהב 433 ולוחמי החטיבה הטקטית במג"ב עצרו הבוקר חשודים בג'לג'וליה בחשד לרצח אשרף חרוב (49) בעיר לפני כשלושה חודשים.
יאחב"ל פתחה בחקירה ב-10 ביוני בעקבות הרצח. מהחקירה עולה כי חשודים הגיעו לביתו של הקורבן וירו לעבר בני המשפחה שישבו בחצר הבית. כתוצאה מהירי חרוב נרצח ואשתו נפצעה.
הרקע, להערכת המשטרה, הינו סכסוך עקוב מדם וארוך שנים בין משפחת הקורבן לבין משפחת החשודים. אשרף חרוב הוא אביו הנורמטיבי של ג'ד חרוב (19) שהיה עצור על רצח מהדי חרירי.
במהלך החקירה נאספו ראיות וממצאים והיום לפנות בוקר שוטרי יאחב"ל והיחידה הטקטית במג"ב עצרו כאמור חשודים, שהובאו לחקירה במשרדי היחידה. החשודים מזוהים עם חוסאם חרירי-אגבריה המכונה "סונו"
נמסר כי בסיום החקירה ובהתאם לממצאיה החשודים יובאו לדיון בהארכת מעצרם בבית משפט השלום בראשון לציון.
ארבעת החשודים הובאו לבית משפט השלום בראשון לציון, שם ביקשה המשטרה להאריך את מעצרם ב-11 ימים. המשטרה מייחסת לחשודים עבירות של רצח במסגרת ארגון פשיעה, ניסיון רצח, פציעה בנסיבות מחמירות, החזקת נשק, שיבוש מהליכי משפט, קשירת קשר לפשע, שבל"ר ונטישה, זיוף סימני זיהוי של רכב ומתן אמצעים לביצוע פשע.
לאחר דיונים קצרים, השופט גיל גבאי האריך את מעצרם של החשודים, המיוצגים בין היתר על ידי עו"ד אתנה אדרי, עד 19 בספטמבר.
בצעד חריג ועל רקע גל מקרי הרצח במגזר הערבי, השופט אסר לפרסם את שמותיהם של החשודים: "בשלב זה של החקירה הגלויה, יש מקום לאסור פרטי החשודים, בהתחשב בחשש שפרסום פרטי החשודים או מי מהם עשוי להביא לשפיכות דמים". האיסור פרסום בתוקף בשלב זה עד הדיון הבא.










