
בחודש ינואר אשתקד הוגש כתב אישום נגד שני קטינים בני 17 מיפו, שכלל תשעה סעיפי אישום אשר ייחסו לשניים – כל אחד על פי חלקו – עבירות סחר בסמים.
כתב האישום שהוגש לבית המשפט לנוער בתל אביב ייחס לנאשם הראשון תשעה אישומי סחר בכ-25 מכירות, בעוד הנאשם השני הואשם בשלושה אישומי סחר.
מדובר היה במכירות של גרמים בודדים של קנאביס בכל פעם תמורת עשרות שקלים. כלל העסקאות בוצעו בגזרת יפו ובת ים.
במסגרת דין ודברים בין התביעה לבין ההגנה, הסנגורים הצביעו על קשיים ראייתיים ביחס לחלקו של כל אחד מהנאשמים בעסקאות, מה שהוביל לתיקון כתב האישום ומחיקת חלק מהאישומים במסגרת הסדר טיעון דיוני.
הקטין שלו יוחסו מרבית האישומים יוצג על ידי עו"ד סעדייה גחלב ממשרדו של עו"ד מחמוד נעאמנה. בעוד הקטין השני יוצג על ידי עו"ד ליטל רחמני. לגבי הנאשם הראשון נקבע שהיה מעורב ב-13 עסקאות בסך כל, בעוד שלגבי הנאשם השני נקבע שהיה מעורב בשני אישומים בלבד.
לאחר שהנאשמים הודו, בהתאם להסדר הם נשלחו לשירות המבחן לצורך הכנת תסקירים.
לאחר שהתסקירים הוגשו לבית המשפט ונשמעו הטיעונים לעונש, השופט נעם שילו החליט שלא להרשיע את אחד הקטינים, על מנת לאפשר לו לשקם את חייו. לפיכך, הוא הטיל עליו עבודות לתועלת הציבור (של"צ) בהיקף של 80 שעות, צו פיקוח מבחן למשך שנה והתחייבות כספית בסך 2,000 שקל.
דינו של הנאשם השני טרם נגזר. שירות המבחן ייתן את דעתו ביחס לבקשת ההגנה שלא להרשיעו ולהתחשב בו בעת הטלת הענישה נוכח היקף האישומים שמיוחסים לו.










