הסדר טיעון לשודדים של שעון יוקרה בשווי 400 אלף שקל

שתף כתבה עם חברים

הנאשמים עקבו אחר רכבו של הקורבן וכאשר הגיע לביתו חסמו את דרכו ובאיומי אקדח שדדו ממנו לעיני בנו את שעון היוקרה. טענות על כך שמדובר בתיק נסיבתי הובילו להסדר

video
play-sharp-fill
בסרטון: תיעוד השוד
בבית המשפט המחוזי מרכז בלוד נגזרו עונשיהם של אמיר ג'אבר (29) מבת-ים ודון ציפורי (36) מטירה, שהואשמו בשוד אלים.
בכתב האישום נגד השניים נטען, כי ב-21 בספטמבר 2022, בעת ש-א' הסיע ברכבו את בנו הקטין בן השש בחזרה מאימון כדורגל, הנאשמים עקבו אחריו באופנוע טימקס. כאשר הגיע סמוך לביתו בראשון לציון והחנה את הרכב על המדרכה הצמודה לבית, הנאשמים הגיחו מאחורי הרכב, חסמו את נתיב נסיעתו, ירדו מהאופנוע, הלכו לכיוון הרכב כשהם מותירים את הקסדות על ראשיהם וג'אבר עוטה זוג כפפות ואוחז באקדח.

בשלב זה הורו הנאשמים ל-א' לדומם מנוע בזמן שג'אבר מאיים עליו באקדח וחוסם בגופו את יציאת א' מהרכב. ג'אבר, כך נטען, כיוון לעבר א' אקדח והורה לו למסור לידיו את השעון, ששוויו 400 אלף שקל. לפי האישום, בשלב זה הבחינו הנאשמים בתיקו של א' ברכב והורו לו למסור לידם אף את התיק.
א' הוריד את השעון ומסר אותו ואת התיק לנאשמים, שנמלטו מהמקום, לא לפני שג'אבר סימן עם ידו לעברו של א' לשתוק.

התשתית הראייתית נגד השניים התבססה על עדויות, צילומי אבטחה, וטביעת אצבע של ציפורי על קסדה, כמו גם ממצאים מטלפונים, האזנות סתר, התכתבויות ועוד. כך למשל, מהאזנות סתר עלה כי לאורך כל החקירה – ולמרות שהנאשמים היו עצורים – הם שוחחו בטלפון וביררו מה העידה אחת העדות במשטרה ומה הוצג לה בחקירה. הפרקליטות טענה כי הנאשמים הפעילו על העדה לחצים והדריכו אותה כיצד להתנהל מול המשטרה.

לצד כתב האישום הוגשה נגד השניים בקשת מעצר עד תום ההליכים, ממנה עלה כי בעברו של ג'אבר 12 הרשעות קודמות במגוון עבירות, בגינן ריצה במצטבר 12 שנות מאסר, בעוד שבעברו של ציפורי שלוש הרשעות שבגינן ריצה מאסר ועבודות שירות.

במסגרת ההליך המשפטי טענו סנגוריהם של הנאשמים – עו"ד זאב אלוני ועורכי הדין ניר זנו, זהבה קרן-זנו וקארין אטיאס – כי מדובר בתיק נסיבתי. בין היתר הם טענו כי לא היה קשר רציף עם האופנוע ולא היה ברור חלקו של כל אחד מהמעורבים, מה גם שלא הוכח כי בשוד היה שימוש בנשק אמיתי. בנוסף נטען כי לא הוכח שהשעון שנשדד היה אמיתי. זאת ועוד, הסנגורים הצליחו לקעקע עדות של עדת תביעה בתיק.

סנגוריהם של הנאשמים, עורכי הדין אלון זאב אלוני, ניר זנו, זהבה קרן-זנו ורן שטרצר, הצביעו על שורת קשיים ראייתיים, כשבין היתר טענו כי מדובר בתיק נסיבתי. הסנגורים טענו בין היתר: כי לא היה קשר עין רציף עם האופנוע, לא היה הייתה ברורה חלקו של כל אחד מהמעורבים, לא הייתה הוכחה כי בשוד היה שימוש בנשק אמיתי, לא הייתה הוכחה כי השעון שנשדד היה אמיתי, וכן ההגנה הצליחה לקעקע את עדותה של עדת תביעה.

בעקבות הטיעונים הצדדים הגיעו להסדר טיעון שבמסגרתו צורף תיק נוסף, שבו הואשמו ג'אבא ושניים נוספים – נור נאזל (30) מקלקיליה ועודי אבו קבטייה (29) מחברון.
בכתב אישום זה נטען כי ב-15 בנובמבר 2022 קיבל ג'אבר לרשותו אופנוע גנוב שעליו נסע ואותו החנה בחניון תת קרקעי בבניין מגורים בראשון לציון. לאחר שלושה ימים הגיעו למקום ג'אבר, נאזל ואישה המקורבת לג'אבר, החליפו את בגדיהם, וג'אבר החליף את לוחית הזיהוי באופנוע בלוחית גנובה. אחר כך הוא הוציא ממנו אקדח טעון והכניס למכנסיו.
עוד נטען, כי השניים עלו על גבי האופנוע ונסעו לתל אביב, אך בהמשך חזרו לחניון והחזירו את האקדח אל מתחת למושב האופנוע.
האופנוע נתפס על ידי המשטרה ב-27 בנובמבר ובו האקדח.
באישום זה יוחסו לנאשמים נשיאת נשק והחזקת נשק, לצד עבירות נוספות.

באישום שני, שיוחס לג'אבר ואבו קבטייה, הואשמו השניים בעבירות הדחה בחקירה ושיבוש הליכי משפט, נוכח פעולות שונות שביצעו, כשבין היתר ניסו לברר עם החשודה שנעצרה על מה נחקרה והורו לה לשנות את גרסתה בחקירה.
באישום שלישי שיוחס לנאזל לבדו, הוא הואשם בהתחזות, שימוש במסמך מזויף וכניסה לישראל בניגוד לחוק.

בסופו של דבר, ג'אבר הורשע בשוד בצוותא, שיבוש והדחה בחקירה. נגזרו עליו 26 חודשי מאסר, מאסר על תנאי ופיצוי בסך 15 אלף שקל לקורבן.
ציפורי הורשע בשוד בצוותא. הוא נשפט ל-18 חודשי מאסר, מאסרים מותנים ופיצוי בסך 15 אלף שקל.
נזאל הורשע בסיוע להחזקת נשק, שהייה בלתי חוקית, התחזות ושימוש במסמך מזויף. הצדדים עתרו לגזור עליו 13 חודשי מאסר, מאסר על תנאי וקנס. גזר דינו טרם ניתן. הוא מיוצג על ידי עו"ד רן שטרצר.
אבו קבטייה, שמיוצג גם הוא על ידי עו"ד שטרצר, הורשע בשיבוש, הדחה בחקירה ושהייה בלתי חוקית. נגזר עליו מאסר חופף לתקופת מעצרו, כך ששוחרר עם מתן גזר הדין. כמו כן הוטל עליו קנס בסך 3,000 שקל.

השארת תגובה

3 תגובות על “הסדר טיעון לשודדים של שעון יוקרה בשווי 400 אלף שקל”

  1. משטרה: על הפנים ביבי ובן גביר מעלייה.
    פרקליטות: אפסים, פחדנים. ולא מקצועיים
    שופטים: פחדנים. על גניבת מצרכים בסופר {אוכל}
    8 חודשי מאסר.
    לשמוע איך עורכי הדין מדברים בבית המשפט אל השופטים,

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *