רצח מרגריטה לוי: הנאשם פעל בעבר כסוכן סמוי של המשטרה

שתף כתבה עם חברים

בחינה מחודשת של ממצאי תיק החקירה אפשרו הפקת פרופיל די-אן-איי שתואם לנאשם סאמי אבו אלעסל מיפו, שבזמן הרצח היה סמוי לשעבר שעבר לאילת ועבד בדוכן שווארמה * בהמשך הוא ריצה 11 שנות מאסר על תקיפה מינית בשיטה דומה

המנוחה, מרגריטה לוי ז"ל

עדכון (16 יולי): פרקליטות מחוז דרום הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע כתב אישום נגד סאמי אבו אלעסל (51) מיפו, שבו היא מייחסת לו את רצח מרגריטה לוי בשנת 2003 באילת. בנוסף מיוחסות לנאשם עבירות מין (עוד על כתב האישום, בהמשך הכתבה).

לאתר "פוסטה" נודע, כי כארבע שנים קודם לרצח מרגריטה לוי, בערך בשנת 1999, הנאשם הופעל כסוכן סמוי על ידי המשטרה. עוד נודע, כי לאחר ההפעלה שלו, ולאחר הרצח, הוא נעצר, הואשם והורשע בתקיפה מינית של אישה אחרת ונשפט ל-11 שנות מאסר שאותן הוא ריצה.

תזכורת: ב-19 ביוני 2003 התקבל דיווח על מציאת גופת אישה בגינה ציבורית בלב שכונת מגורים בעיר אילת.
שוטרים שהוזעקו למקום הבחינו בגופת אישה צעירה עטופה בשמיכות ומגבת לראשה, כשעל גופה סימני אלימות קשים. זהותה התבררה כמרגריטה לוי, בת 21 מאשדוד, חיילת משוחררת שהגיעה לעבוד לאילת ימים ספורים קודם לכן ודווחה כנעדרת על ידי אימה, שהגישה תלונה בתחנת אשדוד.

החקירה בשנת 2003 הובילה למעצרו של חשוד למשך 20 ימים, אולם הוא שוחרר מאחר ולא היו נגדו די ראיות.
בשנים האחרונות חלה התפתחות טכנולוגית משמעותית בתהליך הפקת ראיות די-אן-איי, וחוקרי המעבדה לזיהוי פלילי במטה הארצי של המשטרה ממשיכים לבחון כל העת ממצאים וראיות שנאספו במסגרת חקירות תיקים שטרם פוענחו.
כך גם בתיק מרגריטה לוי: על אף מרוצת השנים, תיק הרצח לא נסגר והחוקרים לא חדלו להמשיך בניסיונות חוזרים ונשנים להפיק פרופיל די-אן-איי מהממצאים שנמצאו בסביבת גופת המנוחה. בשל עבודת השוואה של חוקרים בחטיבת מז"פ, שחוקרים שוב ושוב את ממצאיהם של תיקים לא מפוענחים, בשנת 2022 הגיע לחוקרים גילוי די-אן-איי של החשוד מאחד המוצגים, שלא היה מוכר להם עד אז.

סמי אבו אלעסל, היום נאשם ברצח, ואז כסוכן סמוי (מימין) 

בשלב הזה פתחה המשטרה בחקירה סמויה שמטרתה להתחקות אחר אישיותו של החשוד, ולמצוא קווים לדמותו. ב-14 במאי 2023 התקבלה ההחלטה לעבור לשלב הגלוי, ומשטרת מרחב אילת עצרה את החשוד הראשון שנעצר בשנת 2003, כמו גם את החשוד החדש נשוא הדי-אן-איי, גבר בן 51 מיפו. בין השניים אין קשר ואין היכרות.
לאחר שבועיים, החשוד הראשון שנעצר שוחרר, בעוד שמעצרו של החשוד השני, סאמי אבו אל עסאל – שהיה בזמן הרצח בן 31 ובאותה עת התגורר באילת – נותר במעצר. מעצרו הוארך 14 פעמים, 10 מהן אושרו על ידי היועצת המשפטית לממשלה. החשוד המנוסה בחקירות משטרה שמר כל העת על זכות השתיקה.
במשטרה אומרים כי למעשה, מיום מעצרו של החשוד חלו התפתחויות דרמטיות, ומאותו גילוי בודד התפתחו מספר גילויים הקושרים לכאורה את החשוד לרצח.
ב-12 יולי הגישה פרקליטות מחוז דרום נגד החשוד הצהרת תובע, לקראת הגשת כתב אישום חמור על רצח.

הסוכן הסמוי אבו על עסאל נעצר חודש וחצי לאחר הרצח של לוי על עבירות מין בצעירה אחרת, הואשם ונשפט למאסר של יותר מעשר שנים. מהחקירה בתיק הנוכחי, מממצאים פורנזיים בשטח עולה חשד למגע מיני כלשהו בין החשוד לבין המנוחה, אך נסיבות המקרה וטיבו לא ברורים, וכך גם האם זה יתבטא בכתב אישום בדמות עבירה פלילית.

במשטרה ציינו כי פיענוח תיק החקירה הצליח בשל שיתוף כוחות של משטרת מרחב אילת, חוקרי המעבדה לזיהוי פלילי במטה הארצי והמכון לרפואה משפטית באבו כביר. מבחינת משטרת מרחב אילת מדובר בסגירת מעגל נדירה: אותם חוקרים שחקרו את התיק לפני 20 שנה, היום חקרו אותו שוב ופענחו אותו.

video
play-sharp-fill
בסרטון: ראש צוות החקירה המיוחד, רפ"ק עו״ד שרית קביץ
מפקד מחוז דרום, ניצב פרץ עמר: "אירוע הרצח המחריד של מרגריטה לוי ז"ל שהתרחש לפני 20 שנים הגיע לפענוח, בזכות עבודה מקצועית של שוטרי מרחב אילת, חטיבת הזיהוי של משטרת ישראל ובסיוע המכון הלאומי לרפואה משפטית. נמשיך לחקור בנחישות כל אירוע רצח לא מפוענח, וגם אם יחלפו שנים רבות לא נרפה והתיק יישאר פתוח, עד אשר נמצה את הדין עם העבריינים".

אולגה לוי, אימה של מרגריטה: "זהו יום מרגש עבורי מהול בעצב ושמחה, אני רוצה להודות בל ליבי לחוקרי המשטרה על העבודה המאומצת לאורך כל השנים משנת 2003 ועד היום, בלעדיכם זה לא היה קורה. אני מקווה שהצדק ייצא לאור. יש לפנינו דרך ארוכה עד להכרעת הדין".

כתב האישום
מכתב האישום שהגיש עו"ד אביב דמרי בתום חקירת משטרת אילת עולה, כי במהלך יוני 2003 הגיעה המנוחה לאילת על מנת לחפש עבודה, ומספר ימים לאחר הגעתה פגשה את אבו אלעסל.
במהלך המפגש ביניהם, נטען,  אבו אלעסל ביצע בה שני מעשי סדום שלא בהסכמתה, חנק אותה, היכה אותה בראשה, בפניה ובגפיה העליונים, ודקר אותה בחזה שש דקירות שהביאו למותה.
בהמשך, כך נטען, אבו אלעסל עטף את ראשה של המנוחה במגבת ואת גופה בשמיכות, וקשר שני כבלי חשמל סביב השמיכות באופן המהדק את השמיכות סביב גופת המנוחה. אחר כך השליכה על כר הדשא בפארק שכונתי ונמלט מהמקום.

התשתית הראייתית נגד הנאשם מתבססת על התאמת די-אן-איי של הנאשם לזרע שנמצא בתיק, וכן התאמה לדי-אן-איי שהופק מהמגבת שעטפה את ראשה של המנוחה.
בתיק החקירה מצורפת לראיות גם עדותה של האישה האחרת שהותקפה ובוצעו בה מעשי סדום על ידי הנאשם כחודש ועשרה ימים לאחר הרצח של לוי – מקרה שבגינו הוא נשפט כאמור ל-11 שנות מאסר – וממנו עולה שיטה ומעשים דומים.

עוד עולה כי המנוחה אוכנה בפעם האחרונה סמוך למקום שבו עבד הנאשם.
לצד כל אלה, בתיק גם מחקרי תקשורת ודוחות פעולה משטרתיים.
מלבד כתב האישום הגישה הפרקליטות בקשה להארכת מעצרו של הנאשם עד תום ההליכים, ממנה עולה כי הוא הכחיש כל היכרות עם המנוחה, ושמר בחקירתו על שתיקה כשהוטחו בו ראיות.
מהבקשה עולה עוד באמתחתו 13 רישומים קודמים בעבירות רכוש וסמים, וכאמור גם הרשעה במעשה סדום תוך גרימת חבלה חמורה וניסיון לבעילה.

 

השארת תגובה

תגובה אחת על “רצח מרגריטה לוי: הנאשם פעל בעבר כסוכן סמוי של המשטרה”

  1. 20 שנה והוא לא סיים תואר?
    הפרקליטות תתן לו פטורים מקורסי העשרה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *