בעל צ'יינג' בכפר קאסם חשוד בהלבנת הון עבור ארגוני פשיעה

שתף כתבה עם חברים
אילוסטרציה

היחידה המרכזית במשטרת מחוז מרכז ויחידת האכיפה הכלכלית המחוזית ערכו חקירה סמויה בת יותר משנה, בשיתוף רשות המיסים, הרשות להלבנת הון
ורשות שוק ההון, שהתמקדה בחברת נש"פ (נותן שירות פיננסי) – צ'יינג' הפועל בכפר קאסם, שלפי החשד הלבין הון עבור ארגוני פשיעה באזור המשולש.
הבוקר, עם מעבר החקירה לשלב הגלוי, היחידות ביצעו עיכוב של מספר עובדי חברה.
לפי המשטרה, נתפסו צ'קים ורכוש בשווי כולל של 6.4 מיליון שקל.

עיתוי תחילת החקירה הפלילית נראה כמכוון לקראת דיון שאמור להתקיים בעוד חודש בבית משפט העליון, בערעור של בעל הצ'יינג' על סגירתו, שכן העסק נסגר כבר לפני שנה בצו מנהלי של רשות שוק ההון ששללה ממנו את רישיונו על בסיס מידע מודיעיני. עתירה שהגיש בעל הצ'יינג' למחוזי נדחתה, וערעורו בעליון תלוי ועומד. לדבריו, העסק אינו פעיל והצ'קים שנתפסו הם צ'קים לפירעון עתידי שקיבל בגין עסקאות עוד כשפעל בהיתר, וחלקם כבר חוללו.

הסנגור עו"ד ד"ר גיל עשת מסר בתגובה: "מדובר בעסק בעל מוניטין שפעל ברישיון כדין שנים רבות. ערעור על פסילת הרישיון תלוי לדיון בבית המשפט העליון. מרשי נחקר חקירה קצרה שבסיומה שוחרר ללא מגבלות. ניכר בכל הכבוד פער בין הודעת דוברות המשטרה לבין נסיבות החקירה כפי שמוכרות לנו. מרשי כופר בחשדות, ומאמין כי טענותיו יישמעו בנפש חפצה וכי בתום החקירה יתברר כי לא היה בחשדות כל ממש".

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *