אישום: בן 16 גנב רכב בעזרת משבש תדרים ונמלט בפראות מהמשטרה

שתף כתבה עם חברים

על פי האישום, הקטין גנב את הרכב בבת ים וכשהגיע למחסום – נמלט בנהיגה פרועה ומשולחת רסן ברחובות תל אביב

מחסום משטרתי (צילום להמחשה: סריה דיאמנט, פלאש 90, למצולמים אין קשר לכתבה)

פרקליטות מחוז תל אביב הגישה לאחרונה לבית המשפט לנוער בבת ים, כתב אישום כנגד קטין בן 16 תושב רמאללה,, לאחר שנכנס לישראל ללא רשות, גנב רכב בבת ים ונמלט מהמשטרה תוך נהיגה פרועה ומסוכנת.

מכתב האישום שהגיש עו"ד מתן מיטל עולה כי הקטין, לו כלל אין רישיון נהיגה, נכנס לפני כשבועיים לשטח מדינת ישראל ללא אשרת כניסה או היתר שהייה כדין. בשעה 01:50 הגיע לרחוב בבת ים והחליט לגנוב רכב שחנה במקום. הקטין נכנס לרכב כאשר ברשותו מכשיר משבש תדרים במטרה להתחמק מאיתורו, הניע את הרכב והחל בנהיגה מהמקום. נציג חברת איתורן שהבחין בהתנעת הרכב בשעה 01:51 לערך, הודיע למוקד 100 על גניבה.

הקטין נסע על שדרות יוספטל בבת ים לכיוון מזרח, פנה במחלף יוספטל לכביש 20, איילון צפון, והמשיך בנסיעה לכיוון צפון, וזאת כאשר דולקים אחריו ניידות ואופנועי משטרה עם אורות כחולים ומהבהבים וסירנות. משהבחין אחד השוטרים בקטין פונה מזרחה לכביש המחבר בין איילון צפון לקריית שאול בתל אביב, ירד לשול הדרך ועקף אותו על מנת לחסום את דרכו, עצר את הניידת ויצא ממנה. בתגובה, האיץ הקטין את נהיגתו ברכב, התנגש בעוצמה בניידת מאחור והמשיך בנהיגתו הפרועה. מעוצמת הפגיעה בניידת, הוסטה הניידת למרכז הכביש.

הקטין המשיך בנהיגתו הפרועה והמסוכנת ברחובות העיר תל אביב, כאשר הוא פוגע עם הרכב בשני רכבים שהשתמשו בדרך. כאשר הגיע הנאשם לצומת הרחובות שדרות רוקח וירוחם משל לכיוון צפון, פגע הנאשם עם הרכב בצדו הימיני של אופנוע רכוב ע"י ת.ב. והמשיך בנהיגתו הפרועה והמסוכנת.

מעוצמת הפגיעה נפל ת.ב. מהאופנוע, נחבל ברגלו והתפנה מהמקום לקבלת טיפול רפואי בבית החולים. אותו שוטר אשר ניסה לחסום את הקטין מוקדם יותר, העמיד את הניידת בה נהג לרוחב הכביש ברחוב משמר הירדן פינת טבנקין ופרס דוקרנים, במטרה לעצור את הנאשם. הנאשם האיץ את נהיגתו הפרועה והמסוכנת לעבר הניידת, עלה על הדוקרנים, והתנגש בעמוד תאורה בסמוך, שם נעצר.

בבקשת המעצר ציין עו"ד מיטל כי "המשיב נכנס לשטחי מדינת ישראל, גנב רכב ונהג בו במהירות מופרזת, פגע ברכבים שהשתמשו בדרך וסיכן בנהיגתו הפרועה חיי נהגים אחרים שנסעו בכביש. כל זאת כאשר אינו מחזיק בהיתר כניסה לארץ ואינו מחזיק ברישיון נהיגה".

כתב האישום מייחס לקטין עבירות של סיכון חיי אנשים במזיד בנתיב תחבורה, גניבת רכב, פריצה לרכב, שימוש ברכב ללא רשות, הפרעה לשוטר במילוי תפקידו, שהייה בלתי חוקית ונהיגה ללא רשיון נהיגה בתוקף.
את הקטין מייצג עו"ד רמזי סקיס.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *