בני זוג מבת ים נעצרו בחשד להחזקה וסחר בסמים

שתף כתבה עם חברים
כמות גדולה של קוקאין חולקה לשקיות (צילום: משטרת ישראל, תיק החקירה)

שוטרי תחנת בת ים עצרו לפני ימים אחדים בני זוג בחשד להחזקה וסחר בקוקאין.
השניים – ויטלי קליוזני ואירנה זאמנה – נעצרו בעת ששהו ברכבם כשברשותם אותרו עשרות גרם קוקאין. לאחר חקירה ראשונית, השניים נכלאו והובאו לבית משפט השלום בתל אביב בבקשה להאריך את מעצרם.

"במהלך סיור שגרתי, הבחינו בשני החשודים בעת שהיו בחוף בבת ים ברכב", סיפר בפתח הדיון נציג המשטרה על השתלשלות הדברים שהובילה למעצר החשודים. "על החשודה שישבה במושב הנוסע הקדמי נמצאו סמים וגם בכיסו של החשוד נמצאו סמים. עולה חשד מהכמות הגדולה של הסמים והמגוון כי הסמים משמשים כסחר. החשודים טענו כי מדובר ברכב שכור. בבדיקה במערכות, התברר כי הרכב לא בבעלות השכרה אלא אדם פרטי שנמצא בכלא. יש גם סתירות בין האמירות שלהם".

במהלך הדיון סירב נציג המשטרה לחשוף במדויק מה גרם לשוטרים לבדוק את החשודים, אך כן ציין כי על פי התנהגותם הם היו בלחץ – מה שעורר את חשד השוטרים. עוד עלה מהדיון כי ברכב נתפסו קרוב ל-91 גרם של סמים מסוגים הרואין ואקסטזי.

מנגד, סנגוריהם, עו"ד יצחק איצקוביץ', הכחיש את המיוחס למרשיו. כך או כך, בתום הדיון קבע השופט עופר נהרי, שעיין בחומרי החקירה ושמע את טיעוני הצדדים, כי קיים חשד סביר בעוצמה יחסית משמעותית. נוכח קביעה זו, מעצרם של השניים, אשר ללא עבר פלילי, הוארך בשלושה ימים.

היום הובאו השניים לדיון נוסף בעניינם, שבו טענה המשטרה כי החשד נותר בעוצמה גבוהה.  גם בדיון הזה, המשטרה לא חשפה את הראיות שיש בידיה, אם יש, כנגד החשודים בגין החזקת סמים. בתום הדיון, השופטת ציפורה גילוני (גז), שעיינה בחומרי החקירה, נענתה חלקית לבקשת המשטרה והאריכה את מעצר החשודים ביממה.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *