
ראש מועצת עוספיא בהיג' מנסור שנעצר השבוע בחשד לקבלת שוחד מקבלן פינוי אשפה, שוחרר בהסכמה למעצר בית של שישה ימים והרחקה מתפקידו כראש מועצה למשך 45 יום.
סגנו של מנסור בעוספיא, איוב שרוף, מסר: "אנו בטוחים בחפותו. בהיג' ידוע בתרומתו למדינה וליישוב, והוציא אותו ממצב כלכלי קשה לתקציב מאוזן. אין לי ספק שהתיק ייגנז".
לעומת זאת, המשטרה ביקשה להאריך פעם נוספת את מעצרם של ראש מועצת כפר מנדא עלי זידאן, וסגן ראש מועצת ריינה ג'מיל בראנסה.
בעניינו של זידאן, המשטרה ביקשה הארכת מעצר בשישה ימים אך שופטת בית משפט השלום בראשל"צ דורית סבן נוי קבעה כי הוא ישוחרר ביום שישי.
יאח"ה הגישה ערר לבית משפט המחוזי וטענה כי זידאן שיבש את החקירה, אך השופט דרור ארד איילון דחה את הערר וראש המועצה שוחרר בשישי בצהריים.
מעורכי הדין תמי אולמן, שאדי סרוג'י ושחף אולמן נמסר: "נכונה ההחלטה ההחלטה לשחרר את ראש מועצת כפר מנדא. מר זידאן טוען לחפותו, וחבל שייגרם לו נזק בלתי הפיך עם מעצרו. ברי כי מדובר באדם נורמטיבי אשר אין חשש ממנו, ולא ישבש את ההליכים לכשישוחרר".
מעצרו של סגן ראש מועצת ריינה ג'מיל בראנסה הוארך עד יום ראשון (7 מאי) בערב. כמו זידאן, בראנסה נחקר על צ'קים שהחזיק ותנועות בחשבון. החשד הוא כי קיבל כסף מהקבלן אחמד זערורה עבור הרחבת המכרז והגדלת ההתקשרות עם המועצה. לחשוד הושמעו האזנות סתר. הסנגור עו"ד רמי שלבי אמר כי סגן ראש המועצה התקשר עם צד ג' בחוזה שכירות ללא קשר למועצה.
כל החשודים האחרים המיוצגים על ידי עורכי הדין ג'וליאן חדאד, יעקב בורובסקי שוחררו בהסכמה למעט הקבלן זערורה ובנו, העצורים עד 7 במאי.












