בחודש אוגוסט 2021 דווח על קריסת בניין ברחוב ביאליק 33 ברמת גן, לאחר שהדיירים קיבלו התרעה כי הם נמצאים במבנה מסוכן ונאלצו לפנות את המבנה תוך זמן קצר, חלקם מבלי שיכלו לקחת ציוד.
ברשתות חברתיות נכתב אז: "רמת גן, רחוב ביאליק 33, לפני זמן קצר הסתיימה הריסת בניין עם היתכנות קריסה מיידית. הבניין פונה מדייריו אשר לא הספיק אפילו לקחת את חפציהם בגלל הסכנה לשלומם. פעולה מהירה בתוך 24 שעות מרגע זיהוי פוטנציאל הקריסה ועד ההריסה".
אירוע הריסת הבניין הצטרף לשני אירועים נוספים באותה שנה, בהם פונו דיירים משני בניינים ברחובות ההגנה וסמדר בעיר. חבר האופוזיציה במועצת העיר דאז, אביהוא בן משה המשמש כיו"ר ועדת ביקורת, הציע להקים ועדת בדיקה, אבל המועצה דחתה את הצעתו.
על רקע ניסיונות לשקם את המבנה ההרוס, ועדת המשנה לתכנון ובנייה בעירייה צפויה לדון בשבוע הבא ביוזמה חדשה (16 אפריל): הקמת מתחם חדש שיכלול את שטח הבניין ההרוס ומספר בניינים סמוכים, ובכך להביא להתחדשות עירונית של הרחוב.
"תוכנית זו עוסקת בשינוי ייעוד מאזור מסחרי לייעוד מבנים ומוסדות ציבור והפקעתו, קביעת קווי בניין, תכסית מותרת וזכויות בנייה לצורך הרחבת מבנה העירייה הקיים ושמירה על החזית המסחרית ברחוב ביאליק", נכתב בהצעה לסדר היום של הוועדה.
הבניין המדובר נבנה בשנת 1945 כבניין מגורים שאוכלס על ידי דיירים ובקומת הקרקע שלו שטחי מסחר, האחרון מבניהם סניף של רשת ניצת הדובדבן. כאמור, בחודש אוגוסט 2021 הוצא צו הריסה למבנה, לאחר שהוכרז כמסוכן. צו ההריסה הוצא לאחר קבלת חוות דעת של מהנדס מבנים מסוכנים, מאחר והיה חשש מידי להתמוטטות הבניין.
לאחר קריסת המבנה, בעלי הבניין הגיש בקשה לשימוש חורג כדי להקים על המגרש חניון ציבורי, אבל בספטמבר 2022 ועדת המשנה דחתה את בקשתו. לפי ההצעה החדשה, במקום ייבנה בניין של שש קומות, כאשר 20 אחוז מהבניין יהיו לטובת מסחר.
ראוי לציין כי עיריית רמת גן מעוניינת לשקם את רחוב ביאליק, שחלקו מאוכלס בבניינים ישנים, בין היתר באמצעות תוכניות פינוי בינוי. אחד המהלכים שנעשו בשנים האחרונות היה להפקיע מטר משטח הבניין לטובת הרחבת המדרכה. לפי מדיניות העירייה, כאשר מוגשת בקשה לתוכנית פינוי בינוי – שטח זה יחזור לבניין החדש.




