עכו: המשטרה סייעה בפינוי והריסת תחנת סמים שפעלה ארבעה עשורים

שתף כתבה עם חברים

video
play-sharp-fill
157 שוטרים פעלו הבוקר בעכו והוציאו לפועל הריסת מבנים לא חוקיים שהוקמו על קרקע ציבורית בעיר.
כוחות המשטרה כללו את מנהלת תיאום אכיפה (מתפ"א) באגף המבצעים, לוחמי יס"מ, חבלה, פרשים, כלבנים וצוותי משא ומתן – כולם בפיקודו של רפ"ק אלי אדרי, סגן מפקד תחנת עכו.

בארבעת העשורים האחרונים הקימו בני משפחה מקומית ידועה מאזור הצפון מתחם מגורים על שטח של כשלושה דונמים. במסגרת בניית המתחם הם פלשו לשטח הציבורי, הממוקם בלב העיר ובסמיכות לצירי תנועה ראשיים, קניון ובית עלמין.

לפי המשטרה, המתחם הפך מוקד עלייה לרגל לצרכני סמים בסביבה ולפעילות עבריינית אחרת. במשטרה אומרים כי המקום משמש מזה כארבעה עשורים תחנת סמים, כאשר צרכנים מגיעים למקום לקנות, וחלקם משתמשים בסמים בתוך המתחם. בנוסף נטען כי במקום קשורות תופעות מפוקפקות אחרות כגון זנות, עבירות רכוש ועוד.

בתחנת עכו מספרים כי לא פעם פעלו שוטרי התחנה וסגרו את המתחם, אולם הוא שב פעם אחר פעם לפעול כתחנת סמים. כך למשל קרה ב-14 בפברואר, אז הרשות לאכיפה במקרקעין הסתייעה במשטרה והרסה את המתחם הודות לפסק דין מבית משפט השלום בעיר, אשר אושר גם על ידי בתי המשפט המחוזי והעליון.
למרות ההריסה, בני המשפחה חזרו למקום עם קרוואן נייד והקימו בו אוהלים רבים. בשל כך, המשטרה סייעה לרשות לאכיפה במקרקעין של מחוז צפון, בהריסה חוזרת של המתחם.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *