
לבית המשפט המחוזי בחיפה הוגש כתב אישום נגד אליושה בן שלום (26) אחיינו של מיכאל מור, ונגד שלושה אנשי ארגונו של מור. כתב האישום מייחס לארבעה פיצוץ רכב השייך לאיש עסקים מנהריה המקורב לשמוליק הרוש, יריבו המר של מור.
שלושת הנאשמים הנוספים הם:
משה מוסא חסנין יוסיפוב (23) מלוד
דניאל אברמוב (29) מקריית ים
לירוי דהן (21) מטירת הכרמל.
מכתב האישום שהגיש עו"ד בני פסקל מפרקליטות מחוז חיפה עולה, כי הרקע להטמנת המטען ברכב הוא רצח רפי בן שלום, אחיו של אליושה, בטירת הכרמל. עוד עולה מכתב האישום, כי הנאשם אברמוב שהה עם בן שלום בזמן שירו בו למוות.
לפי כתב האישום, בליל ה-5 בדצמבר אשתקד שכר יוסיפוב רכב מסוג רנו (בזמן שהיה פסול נהיגה), ונהג ברכב מפרדיס ועד לביתו של אליושה בטירת הכרמל. עוד עולה מכתב האישום, כי אברמוב ואדם נוסף ביצעו תצפיות על בית מקורבו של הרוש ברחוב דוד אלעזר, והתמונות של רכב הלקסוס שלו נשלחו באמצעות בן שלום ליוסיפוב. כמו כן נטען כי בן שלום שלח ליוסיפוב כתובות שבהן איש העסקים עלול להיות, וגם שם נערכו תצפיות.
הפרקליטות טוענת כי הנאשמים קשרו קשר לגרום למותו של איש העסקים המקורב להרוש והצטיידו במטען חבלה מאולתר שהכיל חומר נפץ מרסק, יזם חשמלי ומנגנון הפעלה אלחוטי. נטען כי מעט אחרי השעה שלוש לפנות בוקר ה-8 בדצמבר יצאו יוסיפוב, אברמוב ודהן ברכב השכור לנהריה, כשהם מובילים את מטען החבלה, ועצרו את הרכב סמוך לביתו של איש העסקים בסמוך לשעה 04:02 לפנות בוקר. אחד מהשלושה הלך לרחבת החנייה וניסה להצמיד את המטען לרכב הלקסוס, ללא הצלחה.
עוד נטען, כי בשעה 04:09 אחד מהשלושה הצמיד את המטען באמצעות מגנט מתחת למושב הנהג ברכב, חזר לחבריו והם נסעו לרחוב הפלמ"ח בקריית ים. לאחר שקנו מזון ושתייה מקיוסק, ונסעו בחזרה לנהריה.
בכתב האישום נטען, כי שתי דקות אחרי השעה חמש בבוקר הגיעה החבורה בחזרה לרחוב דוד אלעזר בנהריה, והחנו את הרכב בסמוך. משם ביצעו תצפית לעבר רחבת החניה ורכבו של איש העסקים.
לטענת הפרקליטות, הנאשמים שהו במקום ברציפות עד לשעה 07:53, אז איש העסקים יצא מביתו עם ארבעת ילדיו והלכו במדרכה לרכב הלקסוס. שלושת הנאשמים נסעו ברכב בכביש הסמוך למדרכה עליה הלכו האב וילדיו, ונסעו לרחוב העלייה. בשעה 07:55 נכנסו איש העסקים וילדיו לרכב. לאחר שהרכב של איש העסקים התקדם מספר מטרים, כך נטען, השלושה הפעילו את המטען שהתפוצץ. בשלב זה האב וילדיו יצאו מהרכב, שהמשיך בנסיעה מספר מטרים עד שנעצר על כיכר תנועה.
כתוצאה מהפיצוץ נגרמו לאיש העסקים שברים בכף רגל שמאל ושברים נוספים. איש העסקים הובל למרכז הרפואי בנהריה שם אושפז עד 11 בדצמבר. בתו בת ה-15 נפצעה אף היא וטופלה. לרצפת הרכב נגרם חור של כ-14 ס"מ ושבר בחלקים שונים ברכב. בנוסף נגרם נזק לרכב של אחר שהיה בקרבת מקום.
כתב האישום מייחס לנאשמים, כל אחד לפי חלקו, עבירות קשירת קשר לפשע, ניסיון רצח, עבירות נשק, היזק בחומר נפיץ ונהיגה בזמן פסילה.
רשימת הראיות
תיק החקירה נשען על לא מעט ראיות. כך למשל, מספר שעות לאחר הפיצוץ פרסם לירוי דהן באינסטגרם תמונה שלו יחד עם מיכאל מור ביחד עם הכיתוב: "פרה פרה נשחט את כל העדר".
כמו כן בתיק תיעוד צילומי אבטחה מבניין מגוריו של בן שלום, שתיעדו את תנועות הנאשמים.
בתיק גם תיעוד מצלמות אבטחה מזירת האירוע ומבית הקורבן, וגם סרטונים ומצלמות נוספות בקרבת הבית, בהם נראה הרכב בזמן התצפיות וגם בזמן הטמנת המטען והפעלתו. סרטונים ממצלמות של עיריית נהריה ונתיבי ישראל נמצאים אף הם בין הראיות.
זאת ועוד, ברכב הרנו ששימש את הנאשמים הותקנה מערכת לוויינים וג'י-פי-אס שבאמצעותה ניתן להתחקות אחר תנועות הרכב בכל התקופה הרלוונטית.
מהבקשה להארכת מעצרם של הנאשמים עד תום ההליכים עולה כי יוסיפוב טען בחקירתו הראשונה שביום הפיצוץ ביצע הכנות ליום הולדתו שחל למחרת, אולם סירב למסור פרטים בעניין. מלבד זאת שמר על זכות השתיקה, כמו הנאשמים האחרים.
מהבקשה עולה עוד כי לבן שלום שלוש הרשעות קודמות, בין היתר בעבירות נשק, ירי באזור מגורים וחבלה חמורה. הוא גם נשפט למאסרים ותלוי ועומד נגדו כתב אישום על עסקת נשק. למעשה, הוא היה אמור לשהות במעצר בית באיזוק אלקטרוני בעת שביצע לכאורה את העבירות.
באמתחתו הפלילית של יוסיפוב הרשעות קודמות על הפרעה לשוטר ו-13 עבירות תעבורה שרלוונטיות לתיק הנוכחי מאחר שהוא מואשם גם בנהיגה בפסילה. כמו כן תלוי ועומד נגדו כתב אישום על תקיפה ואיומים.
לאברמוב שלוש הרשעות קודמות, בין היתר בעבירות אלימות, איומים, החזקת סכין והחזקת סמים. הוא נשפט בעבר לעשרה חודשי מאסר ובימים אלה תלוי ועומד נגדו כתב אישום על נשיאת והובלת נשק.
לדהן שתי הרשעות קודמות, בין היתר בעבירות נשק וירי באזור מגורים והחזקת סמים ותקיפה, והוא נשפט ל-30 חודשי מאסר.











מיכאל מהמצוקה שלו אוסף את כל הבררה של הצפון חברים שלו רק בכסף חברי אמת כבר לא נשארו לו.
אין בעיה שמוליק איש רשע מוסר יהודים בידי דרוזים,הביא כיפה לדרוזים את החבר שלו אמיר אבל ככה לפגוע בילדים סרטון מזעזע ילדים כיתה א-ב ..לא פלא כול החברים הטובים שלכם באמת שבחורים טובים טובים עזבו אותכם והתנתקו חבורה מגעילה בלי עקרונות
מוסר יהודים בידי דרוזים ואת הדרוזים ימסור למשטרה. טבעו של בוגד לא משתנה. מיכאל הוא לא הראשון שהרוש בגד בו ובטח לא האחרון. חברים טובים לא קיימים בעולם הזה. אל תהיה תמים. הם הולכים איפה שהכסף נמצא. אין כבוד. אין ערכים. אין עקרונות.
יוספוב נהייתה גבר
אם היו רודפים את הרוש כמו שהם רודפים את מור אולי היו מוצאים את הרוצחים של עשרות הנרצחים מהעשור האחרון אבל נדמה שאת הרוש לא רוצים לקשר לרציחות שברור לכל שהוא אחראי להן מאידך גיסא את משפחת מור מכניסים ישר לתא ובונים כתבי אישום מכלום רק על סמך חשדות שלהם וללא כל ראיה ממשית. קסם. מזל שהרוצח של בן שלום התוודה בספר והקל עליהם למצוא אותו אבל בטח עוד יומיים הוא ישוחרר כי אין מספיק ראיות ווידוי ביומן אישי זו לא ראיה מספקת… אולי אם רק היו חושדים בהרוש היו מצליחים להכניס אותו בפנים אבל משום מה הוא לא מעורר אצלהם חשד. כמה הם מגנים על הרוש הוא ממש צריך לשלם להם על שמירה. יופי של שומרי ראש.
שומעים רק על ההם וההם אבל מי עם ההוא? זה שאחראי על רצח של עשרות אנשים? זה שכבר רצח? זה שיש לו אינטרס לרצוח? זה שערק והקים לו ארגון משל עצמו? זה שמסוכסך עם ההם? איפה הקדוש הזה עם הכיפה? זה ששולט בנהריה היום ועושה מה שבא לו? זה שהכניס לשם סמים ובעיות נוספות? זה שכולם יודעים מה הוא עושה ללא כל מפריע? משפחת מור, תתבעו אותם על רדיפה והתנכלות. גם כשיורים בכם הם מאשימים אתכם. הם עובדים איתו.
מושיקו איפה הימים שלך שוטף לי תאוטו בלוד מה ניהיה ממך חייל של מיכאל תתבייש לך
אין על מושיקו