שלוחת התביעות נצרת טוענת כי בבוקר ה-1 בדצמבר אשתקד הגיעו שוטרים לבית החשודים בכדי לערוך חיפוש, אך דלת הבית ננעלה. מספר דקות לאחר מכן פתח האב את הדלת והשוטרים נכנסו עם צו חיפוש. למרבה ההפתעה, הם תפסו בתוך מייבש כביסה באחת מקומות הבית אקדח מסוג "סיג סאוור" עם מחסנית תואמת ו-16 כדורים. בנוסף, בתיק גב שנמצא סמוך למכונת כביסה נמצאו שתי קופסאות תחמושת ובתוכן 83 כדורים.
במקרה אחר, קטין קטין 17 מהיישוב טובא מואשם בהחזקת אקדח בשירותים, כפי שניתן לראות בסרטון הבא:
במקרה נוסף, פרקליטות מחוז מרכז הגישה כתב אישום נגד קטין בן 16 מג'לג'וליה, בטענה שהשליך נשק מחלון ביתו, תוך כדי הפרת תנאי שחרור. מכתב האישום שהגישה עו"ד ספיר ארד עולה כי בזמן שביצע את העבירה, הקטין היה במעצר בית מלא בפיקוח אמו אצל משפחה בטייבה.
ואולם, נטען כי הקטין הפר את התנאים ושהה בביתו בג'לג'וליה, ואף החזיק בנשק ובמחסנית תואמת. כשהגיעו שוטרים לערוך חיפוש בבית, הקטין השליך את הנשק והתחמושת מהחלון לחצר בית סמוך שנמצא בהליכי בנייה.
כתב האישום בתיק זה מייחס לקטין עבירות של הפרת הוראה חוקית והחזקת נשק ותחמושת.









