העונש לצעיר מחיפה שהודה בהחזקת קוקאין, אקסטזי, חשיש וקנאביס

שתף כתבה עם חברים

הנאשם הודה במהירות והביע צער וחרטה על מעשיו, השופט התחשב והביע תקווה שהנאשם יעבור טיפול במהלך מאסרו

חיפוש משטרתי (צילום ארכיון להמחשה: משטרה)

פרקליטות מחוז חיפה הגישה בתחילת דצמבר אשתקד כתב אישום נגד טאהר נדא, צעיר בן 25 מחיפה, בטענה שהחזיק כמויות גדולות של סמים ברחוב מסדה.
בחיפוש שנערך במקום ב-16 בנובמבר תפסו השוטרים 106.82 גרם קוקאין, 666 כדורי MDMA, יותר מ-350 גרם חשיש וכ-205 גרם קנאביס. הסמים נמצאו בתוך קופסאות פלסטיק, חלקם בחלוקות שונות לאריזות וחלקם עטופים ושמורים בניילון נצמד או באלומיניום.

לאחר שהנאשם הודה במיוחס לו – החזקת סם מסוכן שלא לצריכה עצמית – הפרקליטות באמצעות עו"ד אמיר אלרון הדגישה כי מדובר בכמויות ובמגוון גדולים ועתרה למתחם ענישה של שלוש עד חמש שנות מאסר בפועל.
הסנגורים, עו"ד ליאור דוידי ועו"ד מיתר לוגסי, הזכירו כי לנאשם אין עבר פלילי וכי הוא הודה בהזדמנות הראשונה. הם עתרו למתחם ענישה של 12-24 חודשי מאסר בפועל.

הנאשם עצמו הביע בבית המשפט צער וחרטה על מעשיו, וביקש להשתלב בהליכי טיפול ושיקום שיחזירו אותו למסלול חיים נורמטיבי.
השופט ניצן סילמן קבע מתחם ענישה של 20-40 חודשי מאסר בפועל. "נוכח ההודאה והעדר העבר, סבורני כי הכף נוטה לגזירת העונש בשליש התחתון של המתחם, יש לקוות שהנאשם יפנה להליך הטיפולי במסגרת מאסרו", ציין השופט וגזר על הנאשם 23 חודשי מאסר בפועל בניכוי ימי מעצרו, 12 חודשי מאסר על תנאי, וקנס של 5,000 שקל.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *