אישום: שרחביל עודה ואח' תקפו קשות מפקד אגף בכלא דקל

שתף כתבה עם חברים

התביעה טוענת כי אח של קוטייר וחבריו קראו למפקד האגף לשיחה בתא שלהם, שם אחד מהם איים עליו ולאחר מכן כל הארבעה תקפו אותו באגרופים ובעיטות גם כאשר נפל ארצה

שרחביל עודה

התביעה המשטרתית הגישה לבית משפט השלום בבאר שבע כתב אישום חמור נגד ארבעה אסירים מכלא דקל, בטענה שתקפו באופן קשה מנהל אגף בכלא (31 אוקטובר).
בין הנאשמים שרחביל עודה (42) מג'לג'וליה, אחיו של קוטייר.
הנאשמים האחרים הם:
עיאד אבו עסא (33) מתל שבע.
מוחמד בלאלו (27) מג'לג'וליה.
ג'האד עביאת (25) מבית לחם.

מכתב האישום עולה כי בצהרי ה-24 באוקטובר שהו הנאשמים יחד עם אסיר אחר בתא המתנה. בשלב מסוים הוצא אותו אסיר על ידי הסוהרים לשיחה ברחבה, והנאשמים נותרו לבדם בתא. סמוך לכך, מפקד האגף עבר ברחבה ונקרא על ידי הנאשמים לבוא אל התא לשיחה בעניינו של האסיר האחר.

אבו עסא, כך נטען, הודיע למפקד האגף כי האסיר האחר צפוי להגיע למחרת לאגף שלו. לאחר מכן, טוענת התביעה, אבו עסא הגביר את קולו ודרש ממפקד האגף לכבד את האסיר האחר, תוך שאיים עליו: "אתה תכבד אותו, אחרת אתה תגמור כמו א"ז", בהתכוונו לסוהר אחר.
לפי כתב האישום, מיד לאחר מכן תקף בלאלו את מפקד האגף באגרופים לפניו ואיים עליו: "אתה תכבד שיגידו לך לכבד".

כלא דקל (צילום: שב"ס)

התביעה טוענת כי בהמשך תקפו הנאשמים ביחד ולחוד את מפקד האגף בכל חלקי גופו באמצעות בעיטות ואגרופים. הם הפילו אותו ארצה והמשיכו להכותו בעודו שרוע על הקרקע.

מכתב האישום עולה כי בהמשך ניסו סוהרים אחרים לחצוץ בין הנאשמים לבין מפקד האגף, אך האסירים המשיכו להכותו באגרופים ובבעיטות. בנוסף נטען כי תקפו שני סוהרים שניסו לחצוץ בין הצדדים. לטענת התביעה, לאחר שהסוהרים הצליחו להפריד, עביאת רץ ונטל מתוך אדנית עציצים אבן חלוק והשליך אותה לעבר מפקד האגף, שכתוצאה מהתקיפה הקשה נחבל, סבל מחתכים וחבלות ונזקק לטיפול רפואי.
כתב האישום נגד הארבעה מתבסס על דוחות פעולה של הסוהרים, ביניהם מפקד האגף שהותקף, עדויות וראיות נוספות.

יש לציין כי הנאשמים, שמיוצגים על ידי עו"ד שני מורן ועו"ד תום הלפרין, שמרו בחקירותיהם על זכות השתיקה. לצד כתב האישום הוגשה נגדם בקשה למעצר עד תום ההליכים, ממנה עולה כי ארבעתם בעלי הרשעות רבות, בין היתר בעבירות אלימות ונשק, כל אחד על פי חלקו, והם אף ריצו מאסרים.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *