
כיממה וחצי לאחר שמוכר למשטרה מערערה נורה למוות בעיר לוד, בית משפט השלום בראשון לציון האריך את מעצרם של שני תושבי לוד שנעצרו בחשד לרצח, רגע לפני שנמלטו לכאורה לשטחי הרשות הפלסטינית.
תזכורת: ביום שישי בצהריים נורה ראג׳ב אבו חמאד (31), מטרים ספורים מנקודת השיטור הקהילתי בלוד. הוא נפצע אנושות, פונה על ידי צוות מד"א למרכז הרפואי אסף הרופא כשהוא מחוסר הכרה ותוך כדי ביצוע פעולות החייאה, אך לאחר זמן קצר נמסר על מותו.
חקירת הרצח הועברה מתחנת לוד לחוקרי היחידה ללוחמה בפשיעה (יל"פ) במרחב שפלה. היחידה הפעילה מגוון אמצעים טכנולוגים מתקדמים ומספר יחידות משטרה, במטרה לאתר את החשודים ברצח. שוטרי תחנות מודיעין ומודיעין עלית, יחד עם לוחמי מג"ב, ביצעו פעילות מבצעית מוגברת במחסומים לאורך קו התפר, שהביאה למעצרם של שני החשודים – ווסאם עיסאוי (37) ועבדללה עיסאוי (28) – בעת שניסו לחצות ברכב את מחסום חשמונאים לשטחי איו"ש.
לאחר חקירה ראשונית הובאו השניים במוצאי שבת לבית משפט השלום הראשון לציון, שם ביקשה היחידה החוקרת להאריך את מעצרם ב-15 ימים, תוך שייחסה להם עבירות רצח לאחר תכנון, נשיאת נשק, קשירת קשר לפשע וירי מנשק חם באזור מגורים.
מהדיון עלה כי בידי המשטרה צילומי אבטחה אך טרם ברור האם החשודים מזוהים בהם, או הרכב שבו נסעו נקשר לזירת הרצח. כמו כן גבו החוקרים שורה של עדויות. בנוסף עלה מהדיון כי המשטרה כבר ביצעה מסדר זיהוי שבו השתתף אחד מהעדים, אך הוא לא זיהה את החשוד ווסאם, שטען לאליבי במהלך חקירתו.
סנגורו של החשוד, עו"ד עופר קופרמן, הכחיש את המיוחס למרשו וציין כי הוא ללא עבר פלילי. השופט אלי ברנד, שעיין בחומרי החקירה ושמע את טיעוני הצדדים, קבע כי קיים חשד סביר והאריך את מעצרו של ווסאם עד 12 ביולי.
בדיון בעניינו של עבדללה, לו אין עבר פלילי, טען נציג המשטרה כי החשד שהיה פיזית בזירה ומעורב ברצח. הסנגור, עו"ד עבד נבולסי, הכחיש את המיוחס למרשו. השופט ברנד קבע כי קיים חשד סביר והאריך גם את מעצרו של חשוד זה עד 12 ביולי.









