
שלושה תושבי המרכז נעצרו באישון ליל באזור מחלף בית קמה:
בר סרבי (20) מרמת גן
אוריאן ראובן (22) מרחובות
אדיר שמש (24) מרמת גן.
בחיפוש ברכב בו נסעו החשודים אותרו קרוב ל-100 גרם חומר החשוד כמריחואנה ו-90 גרם חומר החשוד כקוקאין. לאחר חקירה ראשונית הובאו השלושה לבית משפט השלום בתל אביב, שם ביקשה המשטרה להאריך את מעצרם, תוך שייחסה להם, בין היתר, החזקה וסחר בסמים.
בפתח הדיון סיפר נציג המשטרה, רס"ב גדי אבידן, על הנסיבות שהובילו למעצרם של החשודים: "בין רגליו של הנהג אדיר שמש נתפסו 79 גרם ברוטו חומר החשוד כמריחואנה. על המושב שליד הנהג בו ישב החשוד בר סרבי נתפסו 90.2 גרם ברוטו חומר החשוד כקוקאין. בנוסף, בכיסו של אוריין ראובן שישב מאחורה ברכב נתפסו 17 גרם ברוטו חומר החשוד כמריחואנה. החשודים התנגדו למעצר, דבר שהצריך מהבלשים להפעיל כוח סביר על מנת לעוצרם. הם שמרו על זכות השתיקה".
מהדיון עלה עוד, כי תחילה נעצרו החשודים לבדיקה על ידי שוטרי סיור, שהבחינו בחומר חשוד אך החשודים אמרו להם שמדובר במלח והשוטרים החליטו לשחררם לדרכם. ואולם, לאחר מכן בוצע אחריהם מעקב, ומי שביצע את המעצר בהמשך היו שוטרי ימ"ר תל אביב. "הם עוכבו בשל כך שנסעו בצורה פראית ביותר, כפי שמופיע גם בדוח הסודי. כשאדיר שמש נהג, הם נסעו בצורה פראית בלה גרדיה, בצורה שמסכנת אנשים", אמר נציג המשטרה.
השופט אור ממון קבע בתום דיון ראשון להארכת מעצרם של החשודים, כי קיים חשד סביר "ואולם באשר לעבירת הסחר מדובר בחשד סביר בעוצמה שדי בה לעת הזו אך לא תספיק להארכות מעצר נוספות. באשר לחשדות האחרים קיים חשד סביר בעוצמה מספקת ואף מעבר לכך כבר בעת הזו".
נוכח קביעה זו, מעצרם של החשודים – המיוצגים על ידי עורכי הדין שלי גבאי, אליז קסנטיני ונופית יפרח ממשרד עו"ד נס בן נתן – הוארך בשלושה ימים.
עד הדיון השני התקבלה חוות דעת מהמעבדה המשטרתית, ממנה עלה לכאורה כי החומר שנתפס אינו קוקאין. חוות דעת זו הובילה להסכמת המשטרה לשחרר את החשודים למעצר בית, והשופטת עדי יעקובוביץ אישרה זאת.
ביחס לקנאביס שנתפס, טרם התקבלה חוות דעת בעניין, מה גם שאחד החשודים טען כי ברשותו אישור לקנאביס רפואי.











